Vasárnaptól a Honvédkórház egyik része „Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház” néven folytatja a belügyi tárca irányítása alatt a működését – számolt be róla a Népszava.

Kettévágják a Honvédkórházat, Pintér Sándor kezébe kerül a fele
Fotó: Wikipedia/12akd 

A lap szerint a másik, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) részében megmaradnak a katonakórház bizonyos funkciói, s ellátják a NATO feladatokkal kapcsolatos kötelezettségeket.

Az átalakításról eddig csak a katonai státuszban foglalkoztattak kaptak tájékoztatást, ám ők ennek tartalmáról nem beszélhetnek. A honvédségi civil alkalmazottak még az utolsó munkanapon sem tudtak részleteket a rájuk váró változásokról.

Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak elmondta:

a legnagyobb bizonytalanságot a jogviszonyváltás kelti a civil munkavállalók körében. Ők eddig honvédségi alkalmazotti jogviszonyban dolgoztak, az intézmény átalakításával pedig szolgálati jogviszonyba kerülnek. De arról nem tudni, hogy az eddig szerzett jogaikat és járandóságaikat így is meg tudják-e tartani. Egyelőre csak annyi ismert, hogy január 15-ig megkapják az érintettek az új munkaszerződésüket és öt napjuk lesz arra, hogy azt aláírják. Aki ezt megtagadja, annak másnaptól megszűnik a munkaviszonya.

A szakszervezet több mint egy tucat kérdést próbált tisztázni az országos kórházi főigazgatóval, ám a még karácsony előtt elküldött levelükre máig sem kaptak választ.

A betegek legelőbb azt fogják érzeni a váltásból, hogy január elsején 12 órától másnap reggel hatig szünetel a betegfelvétel, a sürgősségi ellátás az intézményben. Ezalatt a 18 óra alatt állítják üzembe az újonnan felálló Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház informatikai rendszerét. 

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Hírklikk, Népszava

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Nyírfa: Én már régen mondom, hogy az egészségügy remekül működne, ha az egyetlen zavaró tényezőt, a BETEGET , kihagynák belőle! Születni, betegnek lenni, elhunyni csak előzetes egyeztetés,hely és időpont alapján lehet! Már jó úton haladunk ebbe az irányba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Nessy: 11.46

Én egyiket sem tolerálom, sem a szemből, sem a hátulról támadót. Ha a közösség kilökte magából ezeket az attitűdöket, maradtam, ha nem, elköszöntem. Ha dolgozom, a munkámra koncentrálok, nem a vámpírokra.
Nyírfa
@Nessy: 11.48

Az. Kihívás a javából. De., ha életben és Európában akarunk maradni, akkor felkötjük a gatyánkat. Bízom abban, hogy ez a rendszer, amit a fidesz teremtett, kellőképpen elrettentő minden, mentálisan még ép ember számára,
Azt szoktam mondani magamnak, ha búnak eresztem a fejem, hogy ahol 10-ből 1 ember fel meri emelni a hangját, tőle még könnyen megszabadulhatnak. De, ha már kettő, ott a 3, is elgondolkodik. Ahol már 3, ott elkezdenek egymásra nézni a többiek, és megindul a morgolódás, néhányan elszégyellik magukat, mások becsületből a 3 bátor mellé állnak. Innen kezdve pedig dominóelvként működik a folyamat.
A háromig nehéz eljutni, és kivárni a többiek lelkiismereti tépelődését. De megéri, mert így vagy úgy, de mindenki okul belőle.
Nessy
@Nyírfa: Én már koromnál fogva nem igazán reménykedek egy békés, normális életben.
Nyírfa
@Nessy: Gondolj Bálint gazdára vagy a bükki füves Gyuri bácsira!
telegdilaci
@Horizont:Valóban a legjobb kezekben van az Egészségügy és az Oktatás? egy normális Demokratikus Országban ez elképzelhetetlen lenne a Hozzánk hasonló diktaturákban viszont igen,ahol mindenki is ért mindenhez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.