Egyelőre a Fejér Megyei Hírlap jutott el odáig, hogy a cím alatti szlogenben a megye szót megtoldották a vár szóval.

Mint ismert, januártól már vármegyének hívják a megyéket a Fidesz-kormány tavaly nyári döntése értelmében, ez pedig kihatással van a kormányközeli médiakonglomerátum, a KESMA-hoz tartozó Mediaworks megyei kiadványaira is, ugyanis többnek a címében szerepel a megye szó.

A KESMA-lapok még nem vármegyésedtek, hiába védették le már nyáron ezt a formát

Heves vármegye határát jelző új közúti tábla a 23-as főúton Mátraballa közelében 2023. január 2-án. Az Alaptörvény 11. módosítása értelmében 2023. január 1-jétől a megyék neve vármegyékre változott

Fotó, címlapkép: Illusztráció/MTI/Komka Péter

A Mediaworks emiatt még 2022 augusztusában a vármegyésedésről szóló alaptörvényi változás után levédette (védjegyoltalmat kért) az alá tartozó megyei napilapok vármegyés verzióit is (többek közt: Heves Vármegyei Hírlap, Fejér Vármegyei Hírlap, Békés Vármegyei Hírlap).

A Media1 a vármegye megnevezés életbe lépése után január 2-án, hétfőn megnézte a Fejér, a Heves, a Békés és a Zala megyei lapokat, hogyan változott náluk a helyzet. 

A Fejér Megyei Hírlapnak a címe maradt ugyanaz, ám a cím alatti szlogen "A megye lapja" feliratról "A vármegye lapja" feliratra módosult. 

A Nógrád Megyei Hírlap, a Heves Megyei Hírlap és a Békés Megyei Hírlap változatlan címmel jelent meg 2023 első hétfőjén, a Zala Megyei Hírlapnál pedig megmaradt a régi felirat is a fejlécben: "A megye napilapja".

A Media1 megnézte ezen lapok online verzióját is, ahol azonban még egységesebb a kép, minden érintett megyei lap online verziójában megmaradt a megye szó (tehát például a Zala Megyei Hírlap online oldalán, a zaol.hu-n ez szerepel: Zala megyei hírportál, a Békés Megyei Hírlap oldalán, a beol.hu-n pedig ez: Békés megye hírportálja).

Forrás: media1.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Vármegye. Főispán. Mindig nevethetnékem támad mikor ezeket a faszságokat látom.
jáger laszló
Kérdezem
Mostantól a főispán jogkörébe tartozik a deresre
húzás intézménye???
Már csak a miheztartás végett!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
sokanvagyunk
Hagyományőrzők... - ők még a régi technikával dolgoznak, le kell gyártatniuk az új fejlécet.
ómió
Az efftársi kanászkürtök meg már a "vármegyésedés úttörői" lettek!?
NKF
Ez egy felesleges szarság! Csak arra jó,hogy a komcsik rágódjanak rajta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.