A Rubicon átlépése, hogy a közpénzből finanszírozott sajtó aktív bírák lemondását követelje – nyilatkozta Vasvári Csaba, az Országos Bírói Tanács tagja, szóvivője.

A bírák támadása a Rubicon átlépése, hogy a propagandasajtó két bíró lemondását követelje

Vasvári Csaba bíró Almássy Kornélt, az MDF korábbi alelnökét (háttal) hallgatja meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az UD. Zrt.-vel kapcsolatos per tárgyalásán.

MTI Fotó: Beliczay László

„Európai uniós országban, legalábbis a Lajtától nyugatra az elmúlt 70 évben nem találni arra példát, hogy a közpénzből finanszírozott sajtó aktív bírák lemondását követelje. És nem is csak a sajtó, hanem országgyűlési képviselő, mi több, parlamenti bizottsági elnök tette ezt meg. Ez a Rubicon átlépése, amely minőségi változást okoz az igazságszolgáltatással kapcsolatos közéleti vitákban”

- mondta Vasvári Csaba bíró, az Országos Bírói Tanács szóvivője a Népszavának, amelyet a 444.hu idéz.

A kormánymédia október vége óta követeli Vasvári Csaba és kollégája, Matusik Tamás távozását, amiért az amerikai nagykövetnél jártak. Vejkey Imre fideszes képviselő, az Igazságügyi Bizottság szintén lemondásra szólította fel őket.

A látogatás ténye mindvégig nyilvános volt, majd a botrányt látva a nagykövetség emlékeztetett, hogy az ilyesmi bevett gyakorlatnak számít a diplomáciában. Korábban például Orbán Viktor is találkozott az amerikai legfelsőbb bíróság bírájával, és Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal akkori elnöke is járt a korábbi amerikai nagykövetnél.

Forrás: 444.hu, Népszava

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Shikari: 0rbán és Handó Tünde esetében? Feltétlenül!
Pálinkás Pál
@Shikari: téged kéne már főbelőni te barom, cimboréiddal együtt...
kereső
Nincs annyi "Rubicon", amennyit ez a hatalom már át ne lépett volna. Mindig, mindennel igy kezdték- először a kesma birodalomi sajtó lehozza- majd ennek nyomán "társadalmi nyomásra", a kormány(parlament) lép. Igy megy ez 2010 óta.
Csizmás Kond
Hát ha mostanig nem történt akkor most megtörtént...és bár úgy a szokás hogy ilyenkor tiltakozni kell az még nem azt jelenti hogy ilyen nem szabadna megtörténjen.
...lassan odas jutunk hogy a bírák isteneknek hiszik magukat...
Nessy
Qvod licet Iovi, non licet bovi! Orbán, Handó Tünde esetében ez természetes, mások esetében hazaárulás! Jogállam, fidesz módra!
ómió
Még, hogy lemondás! Pedig, hát, efftársilag az amcsi "szájíz" szerinti "ítélkezés", az itt a No.1. lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.