Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szerda este lezárták a Margitszigetet, miután többen is bejelentést tettek egy szabadon kószáló, nagy testű vaddisznóról a hatóságoknál.

Valamivel öt óra előtt végül feloldották a forgalomkorlátozást. A rendőrség akkor azt írta, hogy a terület átvizsgálása során nem találták a vaddisznót, a szakember véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a szigetet.

Bodrogi Gyula szerint a Margitszigeten kóborló vaddisznót lelövő vadászok arra is fel voltak készülve, hogy altatólövedéket használjanak

Fotónk illusztráció!
Fotó: 123RF.com

A rendőrség este azt közölte az MTI-vel, hogy a továbbra is a helyszínen járőröző rendőrök hét órakor jelentették, hogy egy vadász a Duna-parton három lövéssel kilőtte a vaddisznót, a tetem a Pest felőli oldalon elmerült a folyóban.

Bodrogi úgy nyilatkozott

 „biztos vagyok benne, hogy felkészültek a vadászok arra is, hogy altató lövedéket kap, de amikor meg kellett hozni a végső döntést, körülményeket megvizsgálva a lehető legnagyobb biztonságra törekedtek. A vadász nem élvezetből öl”

Arról, hogy szerinte hogyan és miért kerülhetett az állat a Margitszigetre, a Borsonline.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Borsonline.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Biztos is. Persze, a vadász szenved, amikor megöl egy állatot. Szoktam is sajnálni őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fenyöfa58
@simmering73: KI szökött a zárt osztályról !!! már keresik az ápolok!!!
simmering73
@durbincs: Mi van pippantós herélt csilletöcskölős bibircsókos krogya. Te akkora nagy barom vagy, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban is csak lefüggönyzött ketrecben lehetne mutogatni. És ilyen elmeroggyant barmok szabadlábon vannak.
Emmersson71
"A vadász nem élvezetből öl"

Akkor most ejtsünk pár szót Semjén "helikopterrőlrénszarvasra" Zsoltról!
sunoge
berek.hu cikk, idézet egy elejtet hibás agancsú gím bika kapcsán:
"Január 4-én, reggel hozta terítékre Ficsor Tibor a képeken látható gímbikát, a KEFAG Zrt. Császártöltési erdészetének Kéleshalmi vadászterületén, Berger Erik hivatásos vadász kíséretében.
A Nimród Vadászújság olvasója az elejtés körülményeiről a lapnak elmondta: kísérője célirányosan olyan – egy fenyves és galagonyás közötti – nyiladékhoz vitte, ahol rengeteg szarvasnyom volt.– Cserkelés közben körülbelül húsz bikát láttunk, de sajnos a nem lőhető korosztályt képviselték" Idézet vége.
Hm...sajnos a nem lőhető korosztályt képviselték...pedig milyen jó lett volna azokat is legyilkolni, de sajnos nem volt neki szabad. Na ilyen egy igazi vadász, aki "szereti" az állatot és nem öl élvezetből.
No comment.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.