Mini vakmerő bátorsággal terelgette a többi kutyát kifelé a lángra kapott kazánházból, miután a gazdáit felébresztette a tűz miatt.

Az rtl.hu cikke szerint egy kutyamenhelyet üzemeltető miskolci házaspár arra ébredt kedden hajnalban, hogy lángol a kazánházuk. A tűzesetben nem sérült meg szerencsére senki sem, amit a házaspár szerint egyedül Mininek, a törpe pincsernek lehet köszönni. 

Nemcsak a gazdáit, de 60 másik kutyát is megmentett Mini, a törpe pincser Miskolcon

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A kiskutya ugyanis időben felébresztette a gazdáit, így azok el tudták oltani a tüzet még a tűzoltók kiérkezése előtt, másrészt meg tudták menteni a többi kutyát, akiket a nagy füstben Mini terelgetett.

A házaspár egy kutyamenhelyet üzemeltet a telkükön, a hatvan kutya pedig télire a kazánházba szokta magát bevackolni a hideg ellen. 

Hajnali kettőkor arra ébredtem, hogy a kiskutyánk bökdösi a fejemet, hogy keljek fel, és nézett a nappali felé. Először azt hittem, hogy csak nézelődik, de utána hallottam, hogy a kutyák kaparják az ajtót, akkor mentem hátra a kazánházhoz, hogy miért kaparnak

– mondta el az RTL Híradónak Zsebesi Béla, a kutya egyik gazdája. aki ahogy meglátta a lángokat, azonnal hozzáfogott az oltáshoz. Ez sikerült is neki még a tűzoltók kiérkezése előtt, de így is jókora kár keletkezett.

A házaspár szerint hogy minden kutyát sikerült kimenteni a kazánházból, az is Mininek köszönhető, aki maga is terelgette kifelé a kutyákat a tűz elől.

Segített nekem terelni a többi kutyát, hogy az udvarra kerüljenek, de akkor már akkora füst volt az egész házban, hogy semmit nem lehetett látni. Csak őt láttam, hogy jön-megy, tehát abszolút nem ijedt meg, nem pánikolt be, hanem mint egy igazi tűzoltó, jött és segített

– mesélte Zsebesi-Lengyel Melinda, aki hozzátette, Mini szintén mentett kutya, néhány hónapja a villamossínekről szedték össze, azóta pedig túlesett egy súlyos betegségen is, sokat hordták emiatt állatorvoshoz.

Úgy érzem, mi kétszer megmentettük az ő életét, most ő mentette meg a miénket, illetve a társai életét

– mondta el Zsebesi-Lengyel Melinda.

Az RTL Híradójának információi szerint a tüzet valószínűleg egy kazánból kipattanó szikra okozhatta.

Forrás: rtl.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.