A magyar nyelven kiadott sajtótermékekben, rádió-, illetve televízió-műsorokban közzétett reklámokban az idegen nyelvű szöveget, pár kivételtől eltekintve, magyarul is meg kell jeleníteni. A fogyasztóvédelmi hatóság a 2023-as ellenőrzési program keretében ellenőrizni fogja, hogy ezt a kötelezettséget betartják-e. „A magyar nyelv nemzeti létezésünk legfontosabb megnyilatkozása, nemzeti hovatartozásunk kifejezője, kultúránk fundamentuma. Ezért védelme, átörökítése az utódokra, nyelvi környezetünk épségének megóvása a mi közös felelősségünk!” – írta az igazságügyi miniszter.

Forrás: uzletem.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Figyelj, transzvesztita!

Majd akkor szólj, ha egy magyar rendezésű sportesemény TV közvetítésében a magyar sportoló nevét vezetéknév-utónév formátumban írjátok ki! Amíg Balazs Dzsudzsak és Katinka Hosszu olvasható, addig ne papolj nekünk nyelvünk védelméről és annak átörökítéséről!
Amíg egy 10.000+ HUF áru videójátékot lelkes amatőröknek kell lefordítani ingyen, holott EU tagok vagyunk, addig kuss legyen, Varga!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.