A Telex úgy értesült, azzal az indokkal, hogy az amúgy is sanyargatott önkormányzatoknak nincsen elég pénzük a fürdők energiaszámlájára, az állam átvenné őket.

Aztán, ha úgy alakul, akár koncesszióba is lehetne majd őket adni. A fővárosban a Gellért, a Lukács, a Széchenyi, a Rudas, vidéken Hévíz, Gyula, Harkány, Zalakaros, Hajdúszoboszló – valóban fürdőnagyhatalom vagyunk. Vannak közfürdőink, gyógyfürdőink – egyesek nemzetközileg is meghatározók, mások csak itthon világhírűek. Ám az tény, hogy a magyar turizmusnak, főleg a gyengébb évszakokban, meghatározó eleme a fürdőkultúra, és ahol fürdő van, arra sok minden ráépül (szállás, étterem, egyéb szabadidős tevékenység).

Az állam már a fürdőkre is rátenné a kezét – persze, pusztán segítő szándékkal

Fotó: 123RF.com

A vidéki fürdők azért eléggé szenvednek. A korábbi központi támogatásokból sok, eleve nehezen fenntartható fürdő is épült, az utóbbi években pedig a Covid is megtépázta őket. Valójában kicsit még a 2022-es év is járványidőszak volt, de a budapesti, kiemelt turisztikai jelentőségű fürdők, részben a forint gyengülése miatt is, vonzóbbá váltak. Akadt, aki elmesélte, hogy például a Széchenyiben még a központban dolgozó munkatársaknak is be kellett állnia segíteni, akkora volt az év végi forgalom.

A Telex értesülései szerint a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nevével fémjelzett növekedési és versenyképességi kabinet most azon tanakodik, miképpen lehetne kisajátítani a nagyrészt önkormányzati tulajdonban levő fürdőket. Egy munkaanyag ugyanis azt taglalja, hogy a Covid, majd az energiaválság nyomán olyan nehéz finanszírozási és működési problémák jelentkeztek a közfürdőknél és a gyógyfürdőknél, hogy

„érdemes lenne újragondolni a fürdők tulajdoni viszonyait”.

További részleteket a Telex.hu oldalán olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Az éhes gömböc mindent befalna... hogy pukkadna ki és dögölne meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tunes1106
@archive: A cigány olcsón veszi csak mi kapjuk drágán! Senki nem tudja rajta kívül mennyit fizet érte. Velünk finanszíroztatja az eus pénzhiányt!
Mirabilis
Ha netalántán leváltanék vmikor, akkor sem tudna kormányozni az ellenzék, mert minden cigány orbán kezében van. Igen okosan építi fel.
És nem az ellenzék nem ér a nyomába, hanem a hiszékeny birka rohadt magyar nép még segíti ebben.
justhpeter
Az Orbán-kormány már ott tart, hogy semmi szükség sincs a fürdők ellopására, hiszen már évek óta az adósságokban fürdik és talán a következő hitel már a nyakáig is fog érni.
Aki Én
Hogy nyúljuk le a fürdőket is.

Írta: az ostoba magyar társadalom
Lektorálta: a hazaáruló ellenzék
14356. kiadás
sgl
Tessék mondani, nem azért nincs pénzük a fürdő fenntartóknak mert a FIDESZ SZANKCIÓK, ELVONÁSOK OYLAN MÉRTÉKŰEK ERRE SEM JUT PÉNZ???
balfasz ellenzék nem tudnád ezt a FIDESZ SZANKCIÓT A GECZI POFÁJÁBA VÁGNI?
Vagy addig sem juttok felfogjátok mi a SZANKCIÓ??
OSTOBA KRETÉNEK!!
ómió
Pedig efftársilag, nyilván, "sokkal haladóbb" lenne, ha az önkormányzat bezárná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok