Több magyarországi kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el hétfőtől, visszavonásig. Az egyes kórházak honlapjain közzétett tilalom oka az influenzaszerű tünetek számának emelkedése.

Tilos a látogatás több magyarországi kórházban, hétfőtől

A legtöbb fertőzött Békés és Győr-Sopron-Moson megyében van. Forrás: Pixabay

A korlátozás nem vonatkozik azokra, akik igazolni tudják, hogy felvették az idei szezonális influenza elleni oltást.

Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés megyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapján tették közzé – tudta meg az Index.

Az intézkedés a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményét, valamint az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbeteg osztályát érinti – írja a Femina.

Az intézkedés azokra nem vonatkozik, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az idei influenza elleni, szezonális védőoltást. A szüléseknél a szülészeti osztályon azok a hozzátartozók lehetnek jelen, akiknek nincs felső légúti panasza, és védőfelszerelést használnak.

Országszerte jelenleg Békésben terjed leggyorsabban az influenza. A Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális heti jelentése szerint itt és Győr-Moson-Sopronban volt a legtöbb beteg.

Az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt először a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében rendeltek el látogatási tilalmat, pár nappal később pedig a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban rendeltek el részleges látogatási tilalmat.

Forrás: Index, Femina
Fotó: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
a jó qrva anyátokat...az oltott is fertőz...mint a covidnál, miért is a kivételezés?...
jáger laszló
Kórházba csak csak akkor megyek, ha majd visznek!!!
csak ennyi
barátilag
J-L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok