Mínusz négy fokban történt a baleset, kis híján kihűléssel végződött a történet.

"Zakatolt a fejemben, hogy itt a vége” – jeges mocsár nyelte el a lengyeltóti férfit

"Mintha egy új életet kaptam volna" – mondta Tamás Forrás: Pixabay

A lengyeltóti Horváth Tamás testvérével agancsot ment gyűjteni Somogy megyében, a Karádi-tóhoz. Nem kellett volna, mert kevés híján meghalt. A 22 éves férfi egy iszapos-mocsaras területre tévedt, ahonnan sehogy sem tudott kijutni – számol be a Blikk.

Annyira megfogott az iszapos rész, hogy egy idő után már mozdulni sem bírtam. Nem tudom hogyan, valószínűleg reflexből sikerült a telefonomat még időben kikapnom a farzsebemből, mielőtt az is szétázott volna. Eleinte próbáltam magamtól kiszabadulni, de egyre csak süllyedtem, így végül 40-50 percnyi próbálkozás után inkább tárcsáztam a 112-es segélyhívót, akik a rendőrséghez kapcsoltak. Kértem, hogy segítsenek, mert borzasztóan fázom és azt éreztem, hogy meg fogok fulladni

– mesélte Tamás.

A járőrök percek alatt a helyszín közelébe értek, de kiderült, hogy nem találják könnyen a fiatalt.

„Hang alapján ugyan sikerült a rendőrségnek megtalálnia, viszont nem tudtak beljebb jönni értem. Kiabáltunk egymásnak, aztán telefonon tartottuk egy ideig a kapcsolatot, kérték, hogy ne rakjam le, de egy idő után már elbúcsúztam tőlük, voltaképpen feladtam. Lepergett előttem az életem, zakatolt a fejemben, hogy itt a vége”

– vallotta be Tamás.

A férfi közel négy órán keresztül küzdött az életéért a -4 fokban, végül a légimentést is riasztották és helikopterrel indultak a megmentésére.

Amikor meghallottam a rotor zaját, úgy éreztem, kaptam egy új életet, mintha egy őrangyal segített volna rajtam. Felhúztak a helikopterbe, azonnal tettek rám egy fülhallgatót. Ekkorra már teljesen kimerültem, nem nagyon tudtam magamról. A csizmám teljesen rám fagyott, a ruháimmal együtt kellett levágni rólam. Azonnal infúzióra kötöttek, és betakartak, a mentős hölgy végig nyugtatgatott, hogy nem lesz semmi gond, fogta a kezem. Ennek a csapatnak külön, de egyébként is mindenkinek nagyon hálás vagyok, hogy megmentettek. Végig a családomra gondoltam, ez tartotta bennem a lelket

– mesélte.

Tamás végül kisebb fagyási sérülésekkel megúszta a dolgot, holott a portál beszámolója szerint a hideg mocsárban annyira lehűlt a teste, hogy könnyen tragédiába torkollhatott volna a baleset – írja a Szeretlek Magyarország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.