A magyarországi felnőtt lakosság 75 százaléka egyáltalán nem, további öt százalékuk szerint inkább nem elfogadható, hogy főleg kormánypárti politikusok ülnek több, modellváltáson átesett egyetem irányító testületeiben.

A fideszesek fele szerint sem elfogadható a kormánypárti forgatókönyv
A Békemenet résztvevői transzparensekkel indulnak a Széna térről a Kossuth téri állami ünnepségre. MTI Fotó: Földi Imre

A Publicus Intézet friss, a Népszava megbízásából készült reprezentatív közvéleménykutatásából. A megkérdezetteknek csupán 9 százaléka ért teljesen egyet a politikusok jelenlétével az egyetemi kuratóriumokban.

Ötből négyen, de még a fideszesek fele is úgy látja, nem elfogadható, hogy főleg kormánypárti politikusok ülnek az alapítványi egyetemek irányító testületeiben. A megkérdezetteknek csupán 9 százaléka ért teljesen egyet a politikusok jelenlétével

– ismerteti a Népszava a Publicus Intézet friss felmérésének eredményét.

A fideszeseknek csupán a harmada nevezte jónak a jelenlegi gyakorlatot, miközben 49 százalékuk nem.

A megkérdezettek 61 százaléka egyáltalán nem tartja elfogadhatónak azt sem, hogy 21 magyarországi egyetem államiból alapítványi fenntartásba került.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Na ez már egy kijózanodás jeleként is felfogható!!!??
Maccska
@Jozefina: nincs nagy jelentősége egyébként.Szerintem ebből bármikor visszaléphet a kormány.Amúgy sok olyan fideszes van,aki nem politikus.Abba már nem lehet belekötni.
Yoda69
Semmi gond, majd Gobbels-rogan elvtars kioszt koztuk nehany zsak rohadt krumplit oszt jonapot.
Aki meg ezutan is hozong annak O1G kioszt nehany kokit meg tockost oszt joccakat.
jáger laszló
A kormánypárti politikusok szívesen ülnek oda.,mert a semmi munkát jól megfizetik!!!
Pecunia non olet!
csak ennyi
barátilag J.L.
ómió
Hát, bizony! Ki a franc terítheti így a bolsi mocskot!?
ómió
@m73: Munkaidőmben! Nálatok másképp megy!?
m73
@ómió: milyen munka az,ahol egész nap a neten lógsz?
ómió
@m73: Még annyit se bírsz megfigyelni (megértésre nálad már utalni se mernék), hogy az az "egész nap" szinte mindig a délelőtt!?
m73
@ómió: figyeljen téged a szájer józska buzeráns:-) ha meg csak délelőtt vagy, akkor meg minőségi munkát nem végzel,mert itt rohadsz kecskebaszó fidesz bugris.
ómió
@m73: Ja, hogy te csak hazudozni bírsz, tehénbaszó bolsi fajkretén! Az más! Pedig mellékállásban talán Gréczy efftársad is megengedné neked, hogy, miközben leszopod, egy nudiszelfit is készíthessetek!
m73
@ómió: te olyan buta vagy, hogy észre sem vetted azt,hogy teljesen elárúltad magad:-)te egy retkes székely- román hazaáruló fidesz patkány vagy kisköcsög. A fideszes pártházból ocsmánykodsz ilyenkor,mert a cigány putridba nincs internet. Dologtalan retek vagy,aki magyarok pénzén ocsmánykodsz.orbán előbb utóbb bukni fog,te meg éhen döglesz:-) szánalmas senkiházi provokátor buzi vagy:-)
ómió
@m73: Fizetett patkánybolsi hazaárulóként hazudnád ezt az "erényedet" másokra, bolsiék fajkreténje!? És közben a "Zorbán" bukásáról delirálsz, Böszme efftárs gazdád "éhen döglesz" szisztemáját ráhazudni igyekezve? Nem kaptál még görcsöt az erőlködéstől, buzibolsiék fajgörénye? Ne izgulj, fajkretén! Nemsokára sikerül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok