Az egész országot megrázta a rendőri szolgálat teljesítése közben elhunyt Baumann Péter tragédiája.

Így van a meggyilkolt rendőr gyilkosa az elmegyógyintézetben

Fekete zászló a Rákospalotai Rendőrkapitányság épületén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát – jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ahogy arról a Blikk korábban részletesen beszámolt, szörnyű tragédiába fulladt a XI. kerületi rendőrség január 12-i bevetése. Egy Sz. Szilárd nevű – vélhetőleg bedrogozott – lakó miatt hívták ki az egyenruhásokat, aki a felette élő, önellátásra képtelen idős hölgyhöz akart betörni. Az ámokfutó a kiérkező hivatásosok közül kettőt megsebesített, Baumann Péter rendőr főtörzsőrmesteren pedig halálos sérülést ejtett.

A tettes megpróbált a helyszínről elmenekülni, ám a rendőrök lábon lőtték, majd előállították.

Sz. Szilárd jelenleg is elmegyógyintézetben van, mivel már korábban is küzdött mentális problémákkal. Az elmeállapotát folyamatosan vizsgálják a szakértők.

– A vizsgálatokat projektív tesztekkel végzik. Ilyen a Rorschach-, illetve a Szondi-teszt. Előbbi során különböző tintapacákról kell megmondania, mi jut róluk az eszébe. Utóbbi keretében arcképeket mutatnak neki, és ki kell választania a legrokonszenvesebb, illetve a legkevésbé szimpatikus embereket. Ezek alkalmasak arra, hogy kiderüljön, fennáll-e valamilyen elmezavar vagy elmebetegség, és ha van, az mennyire befolyásolta az illetőt a cselekmény elkövetésében

– fejtette ki a Borsnak dr. Makai Gábor.

Arról, hogy milyen további módszerekkel figyelik és vizsgálják Sz. Szilárd állapotát, a Blikk.hu cikkében olvashatnak bővebbem. 

Forrás: Blikk.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
A fene se kíváncsi rá
csak ennyi nem barátian!!!
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.