A Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert egy hónappal ezelőtt meggyilkoló, másik két rendőrt pedig megsebesítő 35 éves férfi továbbra is letartóztatásban maradhat.

Az újbudai rendőrgyilkos továbbra is letartóztatásban maradhat

A gyilkos itt már segítségért rimánkodott. Forrás: Hetek

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu kérdésére azt mondta, hogy az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának három hónappal való meghosszabbítását.

Egy hónappal ezelőtt egy újbudai társasház lakói jelentették a rendőrségen, hogy egy férfi kalapáccsal betörte az egyik lakás ajtaját azért, hogy bemenjen. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman intézkedés alá vonták a 35 éves. Sz. Szilárdot a társasház folyosóján, majd elkezdték megbilincselni.

Ekkor a férfi őrjöngve késsel támadt az intézkedő rendőrökre. Baumannt a szívtájékon érte a szúrás, ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt. Az egyik társát combon szúrták, a harmadik rendőr pedig a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. Az utcára menekülő ámokfutót végül az egyik megsérült rendőr lábon lőtte, majd elfogták.

Sz. Szilárd felfüggesztett fogházbüntetés alatt támadt az intézkedő rendőrökre, s egy másik büntetőeljárás is folyik ellene garázdaság miatt. A rendőr meggyilkolásával gyanúsított férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását, és annak helyéül az IMEI-t jelölte ki. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy hosszabbítsák meg a férfi letartóztatását.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.