Vasárnap nap közben északon, északnyugaton elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, másutt viszont erősen felhős, borult marad az ég, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Itt az ítéletidő: visszatért a tél, havazni is fog ma

Elsősorban Baranya megyében eshet ma a hó. Forrás: Pixabay

Az OMSZ előrejelzése szerint a déli és keleti megyékben eső, havas eső, elsősorban Baranyában havazás lesz, a középső tájakon pedig záporok, hózáporok alakulhatnak ki.

Vékony, olvadozó hóréteg Baranyában és környékén lehet, vastagabb hótakaró elsősorban a Mecsekben valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen újra megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

A délnyugati, déli országrészben a délelőtti órákig további havazás várható, melyből további néhány cm friss hó gyűlhet össze. Összességében síkvidéken többnyire 3 cm-es lepel lehet, azonban kiemelten Baranya megye térségében ennél vastagabb, akár 5 cm-t meghaladó olvadozó (tapadó) hóréteg alakulhat ki.

A Mecsekben, a Villányi-hegységben, 300-400 m felett 10 cm friss hó is hullhat. Síkvidéken a hótakaró nappal erőteljesen olvadni fog, a déli határvidék kivételével várhatóan elolvad.

Vasárnap napközben északkeleten és a középső országrészben előfordulhatnak hózáporok, amelyekből szintén kialakulhat vékony hóréteg. A késő esti, éjféli órák környékén a délkeleti határvidékre érkezhet újabb havazás.

Forrás: met
Fotó: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.