Egy konferencián beszélt minderről.

Kovács Zoltán a Nézőpont Intézet és a Médianéző Központ rendezvényén arról beszélt, hogy Nyugat-Európában – például Nagy-Britanniában, Németországban, Finnországban vagy Svédországban – a kormányok sajtónyomás alatt, a "hatalmi ágként" működő média nyomása alatt vannak.

Kovács Zoltán szerint Nyugaton politikai fegyverként működik a média

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Habár nyugaton erre azt mondják, hogy független sajtó, valójában ez a sajtó csak a közvéleménytől független, ugyanis ott a sajtó és a politika nem azt képviselik, amit az emberek szeretnének, amit a közvélemény valójában gondol, hanem az "odaáramló pénzeket", amelyekért valamilyen politikai beavatkozást várnak el – mondta az államtitkár.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, ezek a nyugati médiumok nagy jelszavak, témák mögé bújnak, valójában azonban nem akarnak az adott témával foglalkozni, mert nem a tartalom, hanem a politikai eszköz a fontos, amelynek érdekében a témát és a sajtót használják.

"Magyarországon az egyik legtisztább szabályozási rendszer van Európában, ezt azonban egyetlen nyugati médium sem fogja elismerni, hiába bizonygatják nekik"

– jelentette ki az államtitkár.

Forrás: mti.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Nézz csak rá erre a retkes hazug elmebetegre és mindent tudsz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
@Havanagi: Pofáján nincs csak a homlokától. Attól van olyan makk feje.
Eladott Ország tud faxfejképét mutatni.
Terminátor
Nagy-Britanniában, Németországban, Finnországban vagy Svédországban – a kormányok sajtónyomás alatt, a "hatalmi ágként" működő média nyomása alatt vannak.
Nálunk ellenkezőleg!
Eddig „csak” a tulajdonosa volt közös majdnem ötszáz, a kormánynak „önként” felajánlott sajtóterméknek, de most már vállalatcsoporttá is alakultak a médiumok, így még központibb lesz az irányítás.
Ez hun is van? Csak nem nálunk!
Na szevasz!
Dr. Proktor
Ha Kovács ezt mondja akkor az nálunk politikai fegyver, mivel a fidesz mindig a saját szarát vizionálja másokra...
csipetke
Nem veszi észre a kopasz nagyfejű, hogy ez leginkább nálunk létezik?Hol van a sajtó,és az ilyen-olyan médiák kb 90%-a kormánykézben? Ennek is sikerül lábon kihordania az agyhalált..
Galway
@sgl: A szocik tehetnek mindenről, ők zárták be az OPNI-t, miközben maratoni távokra képes futóbolondok lepték el a közéletet!
ómió
Hát, bizony, aki ott nem neobolsi mantrát tol, megnézheti magát! Sokszor még a munkahelyét is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.