Nem bírják tartani a gyárak a tempót, annyira megnövekedett a kereslet a fegyverek iránt az orosz-ukrán háború miatt.

Idén 12 ezer új alkalmazottat tervez felvenni Európa legnagyobb fegyverelektronikai vállalata, a Thales francia védelmi és technológiai konszern, mivel termékpalettája egészére erősen megnövekedett a kereslet

– mondta Patrice Caine vezérigazgató a Reuters szerint egy francia lapnak adott interjújában.

Caine elmondta, hogy az elmúlt nyolc évben a Thales, amely 80 ezer alkalmazottat foglalkoztat – ennek felét Franciaországban –, évi 5-8 ezer dolgozót vett fel, de ez a szám már tavaly is 11 500 volt. A vezérigazgató hozzátette, hogy a cég valamennyi tevékenysége – a védelmi és biztonsági, a repülési és űrkutatási, az identitás- és kiberbiztonsági – erőteljesen növekszik.

Sokkoló! A franciák 413 milliárd euróra növelik katonai kiadásaikat

Fotó: Thales Group

Caine, aki a közelmúltban találkozott Ukrajna védelmi miniszterével, elmondta, hogy Franciaország májusban szállítja le a Thales Ground Master 200 radaros légvédelmi rendszerét Ukrajnának. Az Ukrajna elleni orosz invázió 2022. február 24-i kezdete óta a Thales részvényei közel 60 százalékkal új történelmi csúcsra emelkedtek.

Emmanuel Macron elnök januárban azt mondta, hogy a francia katonai kiadások több mint egyharmadával nőnek a következő években: a 2024-2030-as katonai költségvetés 413 milliárd euróra emelkedik a 2019-2025-ös 295 milliárd euróról, mivel a hadsereg alkalmazkodik az Ukrajna elleni orosz támadás teremtette új biztonsági környezethez.

Forrás: HVG.hu
Fotó: Thales Group

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: te egy buta pedofil! putyint ma is kilefetyelted? :)
jesz
az idegenlégió felkészül...ha za uszítók úgy látják, hogy ukrajna nem bírja, akkor ismeretlen egyeruhában megjelennek az idegenlégiósok...na, azok nem szaroznak...van gyakorlatuk Afrikából,Afganisztánból...
ómió
Biden efftársék érdekeiért, aztán, "mindent bele", Micron efftárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.