Orbán Viktor péntek reggel ismét élőben jelentkezett be a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök kijelentette: a világ sohasem volt ilyen közel ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen. Orbán szerint a nyugati világ vezetői „háborús lázban égnek”, még hevesebb harcokra felhívó motivációs beszédeket mondanak és egyre veszélyesebb fegyvereket adnak át az ukránoknak. A kormányfő azt is közölte: Magyarországon országvédelmi terv épül. 

"Hogy erősek maradjunk, ahhoz kell hadsereg, de elsősorban hazaszerető emberek, és most nem csak a férfiakról beszélek" – Orbán bejelentette, hogy jön az országvédelmi terv

Orbán Viktor a műsorban rámutatott arra, hogy a Nyugat vezetői háborús lázban égnek, és a háború megnyerését szorgalmazó motivációs beszédeket tartanak. Mára már bevett téma, hogy vadászrepülők küldését akarják, és Ukrajnával szövetséges országok katonái is menjenek az országba.

Soha ilyen közel nem volt a világ, hogy egy lokális háborúból világháború legyen

- mondta Orbán.

Amíg külföldről finanszírozzák a baloldalt és a hozzájuk köthető médiát, addig ők háborúpártiak lesznek.

Növelni kell a katonák számát, és az elkötelezettségüket

A hadsereg nem egy luxus, és nem egy történelmi szokás

- mondta Orbán. Minél gyengébb egy ország hadserege, annál jobban ki van szolgáltatva másoknak.

Orbán azt mondta, hogy „a békéhez erő kell”, és „ebben sok igazság van”, igaz, erre a következtetésre nem Ukrajnával, hanem Magyarországgal kapcsolatban jutott, miután elmondta, hogy „Magyarország az egyetlen, aki békepárti”, illetve ahhoz, hogy az ország erős maradjon, „hadsereg kell”.

Magyarország veszített háborúkat és területeket, mi tudjuk, milyen ha nem vagy elég erős. Ehhez kell hadsereg, de elsősorban hazaszerető emberek, és most nem csak a férfiakról beszélek. Azt az országot lehet megvédeni, ahol az emberek szeretik a hazájukat. A hazafias gondolkodás, az ilyen nevelés, a nemzeti kultúra fontos dolgok, ha azt akarjuk, hogy legyen saját országunk

– mondta Orbán, aki szerint ahhoz, hogy minden rendben legyen, mindenki tudnia kell az országban, hogy „mit kell tenni, ha baj van”.

Kell rendelkeznünk azzal a képességgel, hogy amikor baj van, akkor mindenki tudja, mit kell tenni. Az utóbbi tekintetében nem állunk jól, mert elszoktunk a háborútól

– fejtette ki a kormányfő.

Ezután kezdte el részletezni, hogy régen volt ilyen „gyakorlat”, de már „nem nagyon tudná megmondani egy körzeti orvos vagy egy tanár, hogy ha baj van, mit kéne tennie”.

Ezt a tudásunkat újjá kell éleszteni, ennek kerete pedig az országvédelmi terv

Ezt országvédelmi tervnek nevezik, ezt építjük lassan, és el fogunk jutni oda, hogy mindenki tudja, mit kell tenni baj esetén. Fontos, hogy a honvédség ütőképes legyen, és ne egy kokárda legyen a mellkasunkon, hanem egy tényleges ütőerővel rendelkező katonai erő

Harmadik lépés, hogy kellenek azok az emberek, akik fegyverrel is megvédik az országot, tehát kell egy ütőképes honvédség. 

Orbán szerint „növelni kell a katonák számát és a hazájuk iránti elkötelezettségüket és képzési szintjüket, és modern fegyvereket kell a rendelkezésükre bocsátani, mert a modern háborúk nagymértékben függenek a technológiától”.

Miközben mi a béke oldalán vagyunk, aközben azért Magyarországnak nem szabad védtelennek lennie

– mondta a miniszterelnök, aki ezután jutott arra a következtetésre, hogy „a békéhez erő kell, ebben sok igazság van”, miközben továbbra is ellenzi a fegyverszállítást Ukrajnába.

Ezután a „háborúpárti baloldalról” és „guruló dollárokról” beszélt, illetve arról, hogy „Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg erre az Egyesült Államok igent mond”, de „a 2024-es amerikai választás közvetlen befolyással lesz arra, hogy hogyan folytatódik a háború”, mert Trump is indul, „aki nemet mond a háborúra”.

Forrás: Portfolio, Origo, 444

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
VÉGRE!!!
Országvédelmi terv már úgy kell nekünk, mint egy falat kenyér. Akinek egy falat kenyér se jut, annak pláne! Végülis az országot minden oldalról támadják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Horizont: 14.17

Fantazmagóriának tűnhet, de már ismerjük a gyűlöletpropaganda lefolyását és kimenetelét.
Nyírfa
@simmering73: Szenzációs kép! Egy echte elmebeteg!
Németh István
@nemkati: röhögni fogsz a prevencióra szükség van ahogy leírtam a fentiek ben MINIMUM!!!
@Horizont: @Nyírfa: @simmering73: @m73: ha eszetek lenne akkor felfognátok, hogy jobb felkészülni mint pofára esni! A ti mocskos moslék bandátok a pofára esés bajnokaként remélem az első sorban lesztek pont a moslék havejaitok által kinyúvasztva! Undorító gazemberek vagytok!
Az usa-nató takarodjon Európából, az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Németh István
@simmering73: te a büdős életben nem voltál senki, egy szar a családját leszaró a maga életvitelét a gyrekei jövőjét semmibe vevő a polgárok és a nép biztonságát nem is említem >> szar tróger vagy! a hülye aljas hazaáruló bandáddal együtt! >>> STATÁRIUM elrendelésére van szükség, hogy az ócska ganajok tevékenysége, de a megnyikkanásuk is eleve keményen meg legyen fogva!
Te moslék hazaáruló szégyeld a pofádat!!
A lényeg >> az usa-nató takarodjon a mocskos armadájával Európából, és az Eu. vezetése a börtönbe >> akasztásilag!
MIKOR JÖTTÖK RÁ ÁLLATOK >>> hogy az usa-Eu vezetés támogatta ukrán harcok csak az emberek és az anyagi javak beláthatatlan pusztítását idézik elő és fokozzák??? Milyen célból az sem rémlik fel ?? > kizárólag az ukrán javak megszerzése és az usa terjeszkedése okán! Tönkretéve Európa gazdaságát, nemzeteit a VILÁGURALMI törekivéseit szolgálják >> az usa-nak!! Közveszélyes állat barmok vagytok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.