Korábban a Vértesben észlelték, de már a dél-budai agglomerációban mászkál az a farkas, ami Svájcból indult, ezt a Gruppe Wolf Schweiz természetvédelmi csoport közölte a 24.hu-val. A svájci szervezet jeladóval követi a farkas útját.  A természetvédelmi őrszolgálat folyamatosan készenlétben van. Amennyiben hosszabb ideig kimarad a jeladás, akkor óvatos keresést indít.

A svájci farkas már két hete a budai agglomerációban kóborol

A fotó illusztráció. Pixabay cco

A vélhetően 2021-ben született hím tavaly tavasszal hagyta hátra a svájci Stagias-falkát, azóta számtalan országutat és folyót keresztezett keletre vezető útja során – írj a 24hu.

Az M237 kódszámú farkas – amely több mint hétszáz kilométeres vándorlás után az Alsó-Rajna-völgytől egészen a Budapesthez közeli Vértesig jutott – továbbra is Budapest térségében van

– közölte a szervezet, akik szerint „az állat mozgása lelassult”. A farkas mozgásáról tájékoztatták a magyar természetvédelmi hatóságokat is.

A lapnak a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációs referense, Kálmán Gergely azt mondta:

A farkas két hete a dél-budai agglomerációban található, azonban nem számítunk arra, hogy hosszútávon ezen a területen marad. Napközben a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodik.

Ehhez hozzátette, hogy „a farkas kifejezetten kerüli az embert, fél tőle, a települések közti területeken járva kimondottan óvatos.

A vadon élő farkas emberre történő támadása Európában nem ismert, és Magyarországon sem fordult elő ilyen eset egyetlen alkalommal sem.

Forrás: 24.hu, 444

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Nem kell aggódni, a svájci farkas semleges, ügyel a békére, nem támogatja a háborút. Legfeljebb éhes. Jó lenne, ha a svájciak jönnének érte, mert a magyarok még lelövik. Van itthon néhány semjénszerű vadász mint azt a múlt évben tapasztaltuk.
csak úgy....
fidesz közlemény: nyugati farkas magyar piroskát szeretne zabálni de mi megvédjük a pirit! :)
Nyírfa
@csak úgy...: :)))) Jaj, istenem! De, igen, a piri meg lesz védve! :)))
csak úgy....
@Nyírfa: 2db nagymamával lecsalogatják piriröl a farkast, mert fideszéknek a nagymamákat már nem érdemes megvédeni...
Nyírfa
@csak úgy...: A farkasnak piri, a nagyiknak komondor. Ha a farkas fideszes. De ez svájci, felvilágosult és vega, úgyhogy csalinak ajánlom a csokoládét, pirinek Shane Tusupot, a nagyiknak pedig a kötőtűt. Jó lesz így? :)
csak úgy....
@Nyírfa: igazad van, legalább a mese legyen horror mentesen ha a valóság nem az!
Nyírfa
@csak úgy...: Örülök, hogy rugalmas vagy!
Még kislányként kaptam meg karácsonyra Salten Bambiját. Nedvesre sírtam a párnámat. Szerintem Bambi volt az első állat, amely a vegetárius táplálkozás és a környezetvédelem útján elindított, hogy felnőttként manifesztálódjon is.
Aztán jött Elza, az oroszlán mama, meg Vuk és a többiek. :)
Annyi minden dől el gyerekkorban.
Emmersson71
@csak úgy...: Ahogy a jobber trendet elnézem, Piroskának fasza van és NER cimbi.
Juhász István
Svájcból jött... Svájc NEM ÚNIŐS ORSZÁG, tehát szükséges az útlevél az utazgatáshoz. Ja, és igazolni kell a megélhetéshez, a tartózkodáshoz elegendő pénz meglétét. Ez a FARKAS nem tette meg ezeket, tehát KI KELL UTASITANI az országból. Első lépésként BERENDELNI a svájci NAGYKÖVETET, és magyarázatot kérni a határincidens mikéntjére...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.