A bíróságon kellett felelnie tetteiért annak az egykor sikeres testépítőnőnek, K. Júliának, aki súlyos állatkínzási ügybe keveredett. A vád szerint 73 négyzetméteres lakását 107 macskával és egy kutyával osztotta meg; az állatok mindegyike elpusztult a szörnyű körülmények miatt.

Súlyos állatkínzás – Macskamúmia és 107 macska egy lakásban

A cicák életét nem tudták megmenteni. Fotó: Segítő Angyalok

Az ügyészség szerint nem biztosított számukra megfelelő takarmányozást, ivóvízellátást és tiszta almot sem. Az állatokat – amelyek az elhanyagolás következtében külső és belső paraziták okozta megbetegedésektől szenvedtek – az ürülékkel szennyezett lakásában bezárva tartotta, megfosztva így azokat az önellátástól. Az előkészítő ülést végül elhalasztották, így a bírósági procedúra még várat magára – számol be a Blikk.

"A lakóközösség kifizette a lakása fertőtlenítését és teljes takarítását, aminek a költsége csaknem kétmillió forintra rúgott. Ennek az árával Júlia még mindig tartozik" – mondta a Blikknek az egyik lakó, aki azt is elárulta, hogy Júlia lakása fölött élő kisgyermekes család borzalmasn szenvedett az elviselhetetlen bűztől, ők értesítették a hatóságot.

K. Júlia a világ számos pontján élt már, a sportban kimagasló eredményeket ért el és mindig rajongott az állatokért.

„Gyermekkorom óta a sport mellett az állatvilág áll a legközelebb a szívemhez, ezek nélkül nem látom sok értelmét az életnek. Sosem tudtam megérteni, hogy képes bárki is kezet emelni egy kicsiny életre, hogy képes fájdalmat okozni bárkinek is. Semmiképp nem gondolnám azt, hogy akár egy kismacska is alsóbbrendű lény vagy élet lenne, épp úgy joga van a teljes életre, mint nekünk. Sajnos, sosem tudok nemet mondani, ha valaki megkér, fogadjak be egy újabb kóbor állatot, így kerültem már nehéz helyzetbe, mert a magyar törvények korlátozzák, hány kisállat élhet egy lakásban. A törvények ellenére sem volt soha szívem nemet mondani és az utcán hagyni bárkit is” – írja magáról weboldalán.

"Soha életemben nem volt 107 macskám, annyival nem is lehet együtt élni egy ekkora lakásban. Engem bántalmaztak és erőszakkal elvittek a pszichiátriára négy éve júliusban. Ezek nem állatvédők, hanem bűnözők. Ők ölték meg a macskákat, nem én. Egyáltalán nem veszélyeztettem az életüket. Hatóanyag-kutatással foglalkozom a barátommal, és egy speciális gyógynövénykeverékkel tápláltam a cicákat. Nekem a macskáim havonta 800 ezer forintomba kerültek. Ugyan engedélyünk még egyelőre nincs semmire, mi csak kutatunk, kísérletezünk" – magyarázta a Blikknek Júlia, aki a mai napig kutyákkal és macskákkal él együtt. Állítja, teljesen tönkretette az életét ez az ügy, ezért azt tervezi, hogy – amerikai állampolgárként – visszaköltözik az USA-ba.

A helyszínen annak idején intézkedő állatvédők borzalmas körülményekről számoltak be.

"Volt olyan macska, ami szó szerint folyt, szinte az összes elpusztult, a többit pedig el kellett altatni a súlyos fertőzéseik miatt. Az egyik szekrényben egy mumifikálódott állatot is találtunk, amire ő azt mondta, azért halt meg, mert ráejtettük a bútort, a kutyája pedig végelgyengülésben pusztult el. Súlyos fertőző betegségük volt" – mesélte a Blikknek a Segítő Angyalok tagja, Csikós Róbert.

Forrás: Blikk

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ilyen lehet még néhány, csak nem tudunk róla...

"...súlyos állatkínzási ügybe keveredett"... keveredett?...na ez itt a baj...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.