A vártnál nagyobb mértékben mérséklődött márciusban az infláció az euróövezetben éves szinten, tovább távolodva az októberi rekordszinttől – közölte pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala. Az Eurostat előzetes adatai szerint 6,9 százalékra csökkent az infláció az euróövezetben, ami a februári 8,5, valamint az októberi, rekordszintű 10,6 százalékhoz képest előrelépésnek számít. Az elemzői várakozások eleinte a márciusi inflációs átlagot 7,1 százalékra várták.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Törölt Nick
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
Ez is szankciós infláció kedveskéim, meg a magyar 26%-os is?
Törölt Nick
Ez is szankciós infláció kedveskéim, meg a magyar 26%-os is?
Pálinkás Pál
no nálunk a cigány gondoskodik, ne így legyen...
csak úgy....
@KisTehen: a forint pedíg száguld,erösödik, ennek ellenére szart se kapsz érte! :)
fura ez a fideszes forint, ugyan úgy mint az a 35 éves hazug banda!
drrotf
Ez az infláció az EU-ban hogy merészel 6,9%-on lenni, amikor nálunk több mint háromszorosa az infláció, a nyugdíjas infláció meg hatszoros!Nem kérdezné meg igen tisztelt Doktorminiszterelnök úr, hogy Ők hogyan csinálják?Náluk miért nincs háborús infláció pedig sokan fegyverrel is segítik az ukránokat, és hogyan sikerült kicselezniük, hogy a miniszterelnök uraz idézzem, a szankciós inflációt, amikor náluk nem lehetett az olcsóbb olajat behozni az országba, mi pedig mondhatni tonna szám vásároltuk az olcsó olajat és kaptuk a 2035-ig lekötött olcsó gázt?Valamit talán jobban csináltak, jobban értettek a gazdaság politikához?Ugye ez nem nem lehet, mert mi vagyunk infláció kezelésben a legjobbak?Mondjon már valamit az Istenért doktorminiszterelnökúr!
Nessy
@drrotf: Nem ér rá! Most épp a Vatikánba röpült kegyeletet leróni! Hogy nem szakad rá az ég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.