A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentése szerint az Európai Unióban lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben daganatos betegségben, miközben a kormány az uniós átlag 65 százalékát költi a daganatos betegekre – mondta egy keddi budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatón a népjóléti bizottság DK-s elnöke.

 Az EU-n belül nálunk halnak meg a legtöbben daganatos betegségben

Fotó: Pixabay

Varga Zoltán úgy fogalmazott: ezek a megdöbbentő adatok azt bizonyítják, hogy a kabinet "mennyire lezüllesztette" az egészségügyet.

A Demokratikus Koalíció javaslatait ismertetve kijelentette, hogy drasztikusan le kell rövidíteni a várólistákat, sokkal több szűrővizsgálatra van szükség, a megelőzésre a jelenleginek a sokszorosát kell fordítani, valamint az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat is jobban meg kell becsülni.

A politikus azt is közölte, hogy a népjóléti bizottság keddi ülésére meghívta Takács Pétert, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkárát.

A sajtótájékoztatón részt vett Komáromi Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott, hogy az államtitkár nagyon részletes tájékoztatót tartott arról, hogy a tárca mit tesz és mit szándékozik tenni, de "igazából semmilyen olyan lépésről nem hallottunk", ami reményt adna arra, hogy ezek a borzalmas adatok javuljanak.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Érdeklődve várom Pintér és Takács válaszait erre a valós, és valóban életbe vágó problémára! Gyurcsányt kéretik feledni, mert 13 éve a fidesz van hatalmon! És őszintén szólva azóta csak a várólisták növekedtek, érdemi, szakmai intézkedések, finanszírozás helyett!
gina
Egy tömeggyilkos OV cigány miatt, 12 év nem volt neki elég hogy helyre tegye az EÜ- t mert a tolvajlás a nép pénzének lopása fontosabb volt annak a szemét patkánynak
gina
@Pegero: Remélem te is mielöbb felkapod a mocskos arab szörös talpad...senkinek nem hiányoznál...
Clavigo
@Pegero: Köszönjük ( emese ) Mahmoud...
drrotf
Hogy miért ez a "jó"eredmény?Egyszerű a válasz!Mert mi élünk a legjobb körülmények között,mert mi vagyunk az unió második legszegényebb állama , és az egészségügy a Kásleri felfogás szerint ,nálunk európai szintű , és mi imádsággal gyógyítunk, ahol orvosokra már egyre kisebb mértékben van szükség és ezért egyre többet küldünk nyugdíjba, és ha ez nem elég akkor külföldre , vagy a magán egészségügybe akkreditáljuk őket, és a magán egészségügyet a templomegere szintjén élő magyarok már nem tudnak igénybe venni.Ennek egyenes eredménye a "kitűnő" helyezésünk! Nálunk a váró lista már évek óta az állam intézkedései ellenére nem csökken, hanem állandóan nő.Ezzel természetesen nő az esélye annak, hogy örökké az első helyen maradhatunk, mert ugye Orbán ezt igérte a választások előtt?
Nessy
@Pegero: Vannak dolgok, amivel nem illik ironizálni!Ne adja a sors, hogy megismerje azt az érzést, amikor közlik a beteggel, hogy tumora van, de már elkésett a kezeléssel, áttétes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.