A tavalyi árakhoz képest sokkal jobban zsebbe kell nyúlni idén, mintegy 40 százalékkal fizetünk többet a húsvéti élelmiszerekért.Brutálisan drága húsvét – 40%-kal többet fizetünk, mint tavaly

Átalgosan 1000 Ft-tal több a sonka kilónkénti ára. Fotó: 123rf.com

A termelői, az ipari és a bolti árak jelentős mértékben emelkedtek az év elején. Ez jelentős erőforrásokat köt le a családok és a vállalkozások kasszájában, hiszen a vállalkozások körében a költségemelkedés tolja felfelé az árakat.– mondta az InfoRádióban Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

"Azzal számolunk, hogy akár az árstopos termékekből, akár a megszaporodott akciós termékekből mennyiségben növekedni fog a forgalom. A többi áruterületen visszaesés lehetséges a korábbi évekhez képest. Ezt láttuk tavaly a második félévben és ezt láttuk az év elején is. Ez a kedvezőtlen árkörnyezet miatt van így" – fejtette ki az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy a tavalyi árakhoz képest átlagosan 40 százalékkal kerülnek többe a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó élelmiszerek.

Szerinte ez annak köszönhető, hogy a kereskedők próbáltak kedvezőbb árképzést alkalmazni annak érdekében, hogy ne érvényesítsék teljes egészében a beszállítói áremelkedéseket.

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöke hozzátette: az élősertés kilónkénti felvásárlási ára duplájára emelkedett tavalyhoz képest, ezért a kereskedőknek is alacsonyabb árrésű árakat kellett kialakítaniuk, hogy ne dráguljon sokkszerűen a sonka.

Forrás: Infostart
Fotó: 123rf.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Nem kell urizálni!!
Csak a szokásos módon,semmi dőzsölés!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
A "szankcióitok", akkor, "diadalt ülnek", efftársak!
ómió
@Clavigo: Tükörbe nézve megint marhát láttál? És mindig másra hazudod a látványt!? "Efftársi"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.