Szexuális erőszak bűntette miatt nem jogerősen hat év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa csütörtökön a tartalékos katonát – számolt be róla az MTI.

Várandós nőt erőszakolt meg egy tartalékos katona Miskolcon – 6 év börtönt kapott

Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a volt önkéntes területvédelmi szakaszvezetőt mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, a férfinak ezenfelül a több mint 3,7 millió forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

Az ítélet rendelkező részét a katonai tanács elnöke, Szilvási László hadbíró őrnagy nyilvánosan hirdette ki, az indoklás azonban már zárt tárgyaláson hangzott el.

A nyilvánosságot erkölcsi okokból, illetőleg az eljárásban részt vevő sértett védelméért zárták ki.

A büntetőügy sértettjének emberi méltósága és személyiségi jogai védelméhez fűződő érdeke jelen esetben meghaladta az eljárás nyilvánosságához fűződő közérdeket – ismertette a zárt tárgyalás indokait közleményében a szóvivő.

A bíróság döntése nem jogerős.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség súlyosításért fellebbezést jelentett be.

A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést. A büntetőeljárás a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa előtt folytatódik.

Az ügy másodfokú jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását. Ezt a döntést az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az végleges – jelezte Dobó Dénes.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Aaaz igen... !! @Shikari: áthoztad az öcsédet is ,,buckalakó ? Szólhattál volna neki,,hogy viselkedjen.,,ha már beengedtük..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.