A hajléktalan-étkeztetési program április elsejétől szünetel, és arról egyelőre nincs információ, hogy mikor indulhat újra.

Belerúgnak a földön fekvőkbe: szünetel az országos hajléktalan-étkeztetési programMTVA/Bizományosi: Róka László

Április elsejétől szünetel az országos hajléktalan-étkeztetési program, amivel naponta 4000 adag meleg étel tűnik el a rendszerből – tudta meg a Népszava.hu. Ez azért hatalmas probléma, mert az utcán, az átmeneti szállókon és az otthonokban élők számára az esetek zömében ez jelenti az egyetlen esélyt a napi étkezésre. 

A hajléktalanok étkeztetését biztosító egy tál meleg étel program 2017-ben indult el 4 milliárd forintos uniós támogatásból. Az összeg a ciklus végére az átcsoportosítások révén 5 milliárdra hízott. 

A programozási időszak 2020-ban lejárt, de különféle maradványpénzek felhasználásával egészen idén áprilisig fenn tudtuk tartani ezt az ellátást. Úgy tűnt, hogy a következő uniós ciklus kezdetével kiírható támogatási pályázat meghirdetéséig és lezárásáig több hónapos szünet állhat be a hajléktalan-étkeztetésben. Végül azonban sikerült összeszednünk valamennyi pénzt, így további 81-105 napra újra biztosítani tudjuk a meleg ételt. Ám ehhez új közbeszerzési eljárást kell lefolytatnunk. Már ki is írtuk, jelentkező is van, így nagyon bízom benne, hogy május közepétől újraindulhat a program és várhatóan négy újabb hónapig, a győztes ajánlatban szereplő vállalási ártól függően, ismét tudunk adni napi egy tál meleg ételt a fedél nélkül élőknek

– nyilatkozta a lapnak Varga Péter, a Hajléktalanokért Közalapítvány igazgatója.

Forrás: Népszava.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Aggódalomra semmi ok, O1G kapott kenyeret meg kolbászt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hit and run
Bakker, a vécére kimenve találtam egy sört. Egy csomó Finlandia és egy sör...
Ma már nem kell mennem sehova.
Három napra való kaját vettem három nappal ezelőtt. Nos, még mindig meg van. (aki hallja, érti)
Anyuuuuuu...
hit and run
Három napja nem eszem (csak iszok, mint a gödény*), se sokat, se keveset...
Úgy gondoltam, hogy nem gondolok semmire.

* - a gödény egy madár. Pelikán elvtárs. Ez most beleégett az agyamba. Ugye a feltámadás után nem emlékszem mindenre... semmire?
ómió
Ez az, amit eddig Brüsszel működtetett, csak mostanra a korruptbolsi brüsszeli efftársak ellopták még a további rávalót is!?
csipetke
Fideszéknél a hajléktalan étkeztetési program= hajléktalan éheztetési program lett

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.