A múlt heti Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy minden forrás rendelkezésre áll a lakossági rezsicsökkentés jelenlegi formában történő fenntartásához.

Változás jöhet a távfűtésben! A kormány egyedi mérést tervez

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A kormány 14 ezer ügyfél esetében beavatkozik a kkv-k, egyházak, egyesületek, alapítványok és kisebb önkormányzatok MVM-mel kötött szerződéseibe, hogy a jelenlegi a decemberinél kedvezőbb árakat érvényesítse – olvasható a 24.hu cikkében.

Kiderült, hogy terv már van rá, de a kormánydöntés nincs arról, hogy a távfűtéses lakásokban az egyedileg szabályozhatóvá tegyék.

Magyarországon a távhővel ellátott lakások száma mintegy 670 ezer. A Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal 2022 nyarán végzett felmérése alapján körülbelül 134 ezer olyan átfolyós fűtési rendszerrel rendelkező lakás van, ahol az épületen belül az egyes lakásokra jutó távhő nem szabályozható a lakáson belül a lakók egyedi igényei szerint. A kormánynak ugyanakkor már van rá terve, hogy ezeknek a lakásoknak a fűtését egyedileg szabályozhatóvá tegyék – erről korábban már beszámoltunk.

A kormányzati egyeztetés a távhőszolgáltatást érintő jogszabályok módosításáról márciusra van ütemezve, a kérdés felelőse Lantos Csaba vezette Energiaügyi Minisztérium (EM) a felelőse.

A tavaly nyáron bejelentett rezsicsökkentés a távfűtést nem érintette, a távhő pedig azért is maradhatott ki a rezsicsökkentés részleges megváltoztatásából, mert azokon a helyeken, ahol még nem történt meg korszerűsítés, nincs egyedi mérésre lehetőség.

Forrás: 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Érdekelne, hogy ki fogja ennek az ötletnek a számláját fizetni !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Érdekelne, hogy ki fogja ennek az ötletnek a számláját fizetni !
jáger laszló
Én + plusz arra is,hogy ki fogja ezt az irtózatos munkát elvégezni!!!??
csak kérdezem szerényen!!!??
barátilag
J.L.
Qqberci
"A kormánynak ugyanakkor már van rá terve, hogy ezeknek a lakásoknak a fűtését egyedileg szabályozhatóvá tegyék"

Nem kéne ehhez inkább egy épületgépész?...
Clavigo
@Qqberci: Lölő biztos,hogy ért hozzá..
esperanza
@Qqberci: Hollandiaban egyedileg szabalyozhato. (min. 30 eve)
esperanza
@esperanza: Sot... nem lakasonkent, hanem helysegenkent.
esperanza
@jáger laszló: Nalunk Hollandiaban a lakasban minden radiatoron van 1 meroora, amit evente 1-szer jottek ellenorizni. Utolso 4-5 evben kicsereltek 1 chip szerusegre, amit a kozpontban tudnak ellenorizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.