Sándor-palota lesz a Köztársasági Elnöki Hivatal új neve, ha átmegy a javaslat.

Újabb átnevezés készül – Novák Katalin lehet az utolsó „köztársasági elnök”?

Novák Katalin. MTI/Czeglédi Zsolt

Egy szerdai jogszabálytervezet szerint a Köztársasági Elnöki Hivatal új neve "Sándor-palota" lenne – vette észre a K-Monitor. A tervezet hosszan sorolja, Novák Katalin államfő hivatalát hány helyen kell Sándor-palotára átnevezni.

Magyarország nevéből már kikerült a „köztársaság” szó, ezzel pedig a az államfői hivatal nevéből is kikerülne az. A társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezetben ugyanakkor még mindig szerepel a köztársasági elnök kifejezés, vagyis a titulus neve – egyelőre – nem változik. Kérdés, hogy meddig?

A törvénymódosítás társadalmi egyeztetésére 8 napot adtak. A változások június 1-ével lépnének hatályba.

A tervezetnek nem az átnevezés az egyetlen funkciója; az adminisztratív változásokat is hoz. Ezekről az indoklásban ezt írják:

A törvényjavaslat célja mindenekelőtt az, hogy a Sándor-palota vezetői struktúrájának, valamint szervezeti és működési rendjének kialakításában a köztársasági elnök ténylegesen gyakorolhassa azt a szervezetalakítási szabadságot, ami őt az Alaptörvény alapján megilleti. [...] A törvényjavaslat célja továbbá a KE tv. [2011. évi CX. törvény] néhány egyéb tárgykörben történő módosítása is, így például a gyakorlati tapasztalatok alapján indokolt meghatározni a megválasztott, esküt tett, de még hivatalba nem lépett köztársasági elnök jogállására vonatkozó legalapvetőbb szabályokat.

Forrás: K-Monitor

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Már most egy utolsó ... nemcsak lesz. A pontok helyére mindenki gondoljon amit akar ;))) én kurvára,,,,,szomjas vagyok :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sunoge
A kaki az csak kaki marad, átnevezés után is.
drrotf
Ha már Magyarország nevében sem köztársaság, akkor minek a Köztársasági Elnöki Hivatal?Legyen csak az ami volt ,Sándor Palota!A Sándor Palota Hivatalának pedig a magyar állam elnöke legyen a vezetője.Hát nem egyszerűbb így?Ami nincs , annak nincs hivatala.Ez így ugye milyen logikus! Vastaps annak aki kitalálta!Magyarország van még?
jáger laszló
Sanyi,Sanyikám!!!
Minek nevezzen téged Kató néni aranyom!!!::
Csak kérdezem!?
barátilag
J.L.
gina
Nagyon fontos,, én a helyükbe fülbevalós ribi székhelyre nevezném...
Rockxy
nincs köztársaság retkek!
nincs alkotmányunk retkek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.