A fideszes politikusok hagyományosan bujkálnak a független médiumok kérdései elől. Novák Katalin, a Fidesz-alelnökből köztársasági elnökké avanzsált politikus most új szintre emelte ezt a szép hagyományukat.

A fideszes köztársasági elnök csúnyán elmenekült egy ellenzéki lap kérdései elől

Novák Katalin lemondta az általuk ajánlott interjút. Forrás: Facebook

A Válasz Online újságírói többször is próbáltak már interjúzni Novák Katalinnal, mindhiába. Nemrég viszont a Köztársasági Elnöki Hivatalból keresték a Válasz szerkesztőségét, beszélgetési lehetőséget kínálva.

A lap munkatársai el is küldték a szóba hozni kívánt témákat: többek között az orosz-ukrán háborúról és a magyar kormány pozíciójáról, család- és oktatáspolitikáról, valamint Magyarország és az EU viszonyáról – írja a 444.

Jelezték, hogy Ablonczy Bálint, Stumpf András és Vörös Szabolcs fotóriporter készítené a beszélgetést. Két nappal a tervezett interjú előtt a köztársasági elnök munkatársa azt kérte, az egyik újságíró helyett küldjenek mást, mivel ő korábban „személyében támadta” Novák Katalint.

Bódis András, a Válasz felelős kiadója a 444-nek elmondta, hogy Stumpf András személyével volt közelebbről nem részletezett problémája Novák Katalinnak. A portál kategorikus nemmel válaszolt a kérésre. Mint a cikkben írják:

a köztársasági elnöknek sem kell szeretnie az újságírót: csupán válaszolnia kell a kérdéseire. Ha az újságíró netán mégsem szerepének megfelelően viselkedik a konkrét interjúhelyzetben, akkor persze az alany bármikor félbeszakíthatja a beszélgetést. Szíve joga. Egy szerkesztőség belső döntését semmibe venni – ahhoz viszont nincsen még neki sem.

Aki ebbe belemegy, egyúttal elismeri: nem az olvasók képviselete a legfontosabb szempont, külső (személyes, politikai) megfontolások felülírhatják azt. Aki ilyesmibe belemegy, az asszisztál ahhoz, hogy megsértik lapjának integritását

- írta az elvei miatt hoppon maradt Válasz Online.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Várt valaki más ettöl azOV ribanctól???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Ezekka dajcsok milyen mérgesek a viágra!!:::
A végén +üti őket a guta!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Feltételezhetően a felteendő kérdésekre nem lett volna elég a protokoll vigyor, és a kormánypropaganda elismétlése!
Aki Én
@ómió: ,,A bolsi kanászkürtök immár "független médiumok"!? "
Lófaszt. Egyik orbáni bolsi média sem független, te agyhalott csicska, te Propeller bohóca.
Németh István
Egy ország vezető embere részéről adott, vagy adandó satótájékoztató során egyetlen egy, akár ellenzéki oldalon álló magát riportetnek mondó provokátor sem engedheti meg magának, hogy alpári módon, mi több az általa nem is ismert témakörben - lévén hogy nem politikus, hanem egy megvezetett hülye - szemtelenkedjen! Ez olyan mintha a WC takarító nénit kérdeznék meg, hogy mi a véleménye az államvezetésről! > vélelmezhető, hogy szegénykémnek van ugyan véleménye a maga korlátai nszeint >> de az nem ugyan az amit adott esetben egy iskolázottabb szinten létező figurától joggal elvárható - akár politikusi képzettség nélkül is!! Nos ezek a provokátorok alapjaiban megvezetett és ellenségeskedésere hangolt szemétládák > mind olyanok mint azok akik ide is írogatnak és jobbára egymást alázzák! Senkiháziak! Ezeket a helyi vezetőknek írtani kellene nem lehetőséget adni a prominens személyek zaklatására!
Tehát > az usa-nató armada takarodjon EurópábólazEu. vezetése a bitófára, > az usa Magyarországi nagykövete a büdös kurva anyjába és úgy csúszáljon a biden-soros-rocsildok pöcsére!
ómió
@Aki Én: Még mindig nem ismered fel a bolsikat, a magadéit, bolsiék elmebetege!? A de genere tetvesbolsi metabolizmusod kilökte magából a donor kutyaagyat, amivel legalább a magadéit felismerhetted volna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.