Sándor-palota lesz a Köztársasági Elnöki Hivatal új neve, ha átmegy a javaslat.

Újabb átnevezés készül – Novák Katalin lehet az utolsó „köztársasági elnök”?

Novák Katalin. MTI/Czeglédi Zsolt

Egy szerdai jogszabálytervezet szerint a Köztársasági Elnöki Hivatal új neve "Sándor-palota" lenne – vette észre a K-Monitor. A tervezet hosszan sorolja, Novák Katalin államfő hivatalát hány helyen kell Sándor-palotára átnevezni.

Magyarország nevéből már kikerült a „köztársaság” szó, ezzel pedig a az államfői hivatal nevéből is kikerülne az. A társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezetben ugyanakkor még mindig szerepel a köztársasági elnök kifejezés, vagyis a titulus neve – egyelőre – nem változik. Kérdés, hogy meddig?

A törvénymódosítás társadalmi egyeztetésére 8 napot adtak. A változások június 1-ével lépnének hatályba.

A tervezetnek nem az átnevezés az egyetlen funkciója; az adminisztratív változásokat is hoz. Ezekről az indoklásban ezt írják:

A törvényjavaslat célja mindenekelőtt az, hogy a Sándor-palota vezetői struktúrájának, valamint szervezeti és működési rendjének kialakításában a köztársasági elnök ténylegesen gyakorolhassa azt a szervezetalakítási szabadságot, ami őt az Alaptörvény alapján megilleti. [...] A törvényjavaslat célja továbbá a KE tv. [2011. évi CX. törvény] néhány egyéb tárgykörben történő módosítása is, így például a gyakorlati tapasztalatok alapján indokolt meghatározni a megválasztott, esküt tett, de még hivatalba nem lépett köztársasági elnök jogállására vonatkozó legalapvetőbb szabályokat.

Forrás: K-Monitor

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Már most egy utolsó ... nemcsak lesz. A pontok helyére mindenki gondoljon amit akar ;))) én kurvára,,,,,szomjas vagyok :)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Már most egy utolsó ... nemcsak lesz. A pontok helyére mindenki gondoljon amit akar ;))) én kurvára,,,,,szomjas vagyok :)))
Qqberci
@Horizont: Az előtte lévő park meg Libalegelő? Ja, az nem lehet, mert le van térkövezve...
kotos
@Qqberci: Legyen a neve egyszerűen Madam. Ekkora kuplerájhoz?
human
Akkor Katalint holnaptól lehet Sándornak hívni :D
jáger laszló
Magyarország államformája??
Monarchia,királyság,bánság,köztársaság,parlamentáris demokrácia vagy nincs is!!??
Már a fene sem tudja!!!???
Ha te +mondod nyertél 1 puszit!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
"A Köztársasági Elnöki Hivatal nevét megváltoztatják, a jövőben „Sándor-palota” lesz a hivatal neve. A közbeszédben van olyan, hogy egy hivatalt vagy intézményt az épület nevével emlegessenek, mint például a „Fehér Ház”, a „Kreml” stb., de arra nem ismerünk példát, hogy magát az intézményt hivatalosan az épületről neveznék el. Jelen esetben nem véletlen az elnevezés megváltoztatása, üzenete van a változásnak. Egy hivatalban köztisztviselők dolgoznak a közszolgálatában, egy Palotában viszont a hatalom emberei ülnek és uralkodnak. Arra való, hogy megrohamozzák.

Magyarország már nem köztársaság, innen is eltüntetik a köztársaság megnevezést. Azt helyesen teszik, mert ennek a fasiszta diktatúrának köze nincs a köztársasághoz, csak az elnyomáshoz. Ha ezentúl valamit „felterjesztenek” Nováknak, akkor a „Sándor-palotának” terjesztik fel, ahol egy hatalmasság ül, nem a nép képviselője. Ezt is jól teszik, hogy az elnevezéssel a valósághoz igazítják a látszatot. Azt kellene még kitalálni, hogy azt miképpen jelöljék, hogy a „Sándor-palota” amúgy Orbán hátsó feléből ki sem látszik, és csak utasításokat hajt végre. Köze nincs még önmagához sem."
nepszava.us/novak-neve-sandor-palota-lesz/
balos
Tiltakozásom jeléül a házszám táblámra kiírom,hogy bucka-lakó!Aki a jelenlegi álom-formát,minden szinten leszarja a kitalálóival együtt!CSAK ,HOGY ÖRÜLJENEK A MUSZKA FARTÚRÓK!
Edebácsi
"Sándor-palota lesz a Köztársasági Elnöki Hivatal új neve, ha átmegy a javaslat"
Ezek szerint Novák Katalin nem a Magyar Köztársaság, hanem csak a Sándor Palota elnöke lesz...
kereső
@Sakk Matt: Aztat má megfúrta anno az szdsz, a "négyigenes" népszavazáson.
NKF
Nem tudom ki az aki kiagyalja ezt a sok baromságot a Fideszbe de bekaphatja!
Nyírfa
1. Olvassák a Propellert.
2. Várom, hogy kibújjon a szög a zsákból.
sunoge
A kaki az csak kaki marad, átnevezés után is.
drrotf
Ha már Magyarország nevében sem köztársaság, akkor minek a Köztársasági Elnöki Hivatal?Legyen csak az ami volt ,Sándor Palota!A Sándor Palota Hivatalának pedig a magyar állam elnöke legyen a vezetője.Hát nem egyszerűbb így?Ami nincs , annak nincs hivatala.Ez így ugye milyen logikus! Vastaps annak aki kitalálta!Magyarország van még?
jáger laszló
Sanyi,Sanyikám!!!
Minek nevezzen téged Kató néni aranyom!!!::
Csak kérdezem!?
barátilag
J.L.
gina
Nagyon fontos,, én a helyükbe fülbevalós ribi székhelyre nevezném...
Rockxy
nincs köztársaság retkek!
nincs alkotmányunk retkek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.