A paksi fürdő működtetésére évente 300 milliót költött a város, ez nem megy tovább.

Nincs pénz, végleg bezár egy magyar gyógyfürdő

Rengeteg pénzt vitt el a paksi gyógyfürdő, bezárják. Forrás: Pixabay

A Paksi Gyógyászati Központban megszűnik a gyógyfürdő szolgáltatás, de bezárják a Paksi Városi Múzeum képtárát is – írja a Teol.hu.

Szabó Péter polgármester a paksi képviselő-testület döntéséről azt mondta, a gyógyfürdő épületének gyógyászati funkcióját szeretnék megtartani. A felújítás után oda telepítenének bizonyos szakrendeléseket, de a medenceteret a város később sem szeretné saját fenntartásban működtetni. 

Szabó szerint a fürdőt eleve több szolgáltatással kellett volna ellátni, élményfürdővel és szaunával, ami bevételt hoz. Pakson évente 300 millió forintot kellett befizetni, hogy a létesítmény egyenesben legyen – írja a Magyar Narancs.

A képviselő-testület határozata nyomán a múzeumot átszervezik, és a képtár végleg megszűnik. Az épület fenntartása a kezdetektől nagyon drága volt, ugyanakkor oda az iskolásokon kívül, akiknek múzeumpedagógiai foglalkozásokat szerveztek, nem sokan jártak. Az utóbbi 10-12 évben évente 50 és 100 között alakult a belépőt váltó látogatók száma.

A képtárban hét dolgozó munkahelye szűnik meg. A festmények átkerülnek a múzeum épületébe, ahol továbbra is megnézhetők.

Forrás: Teol, Magyar Narancs

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

24
Hű, de kurva aranyos ez a gumikacsa - ahogy néz a kis piros csőrével...
haláli!
ómió
Csak nem ezek az "efftársiasan felszankcionált árak"...!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.