Hernádi Zsolt, a MOL vezére tél óta tartó, hosszas egyeztetést követően lemondta a Partizánnal tervezett életút interjúját.

Hernádi Zsolt MOL-vezér megszegte adott szavát, így próbálják betartatni vele, amit megígért

Hernádiék eljárása elfogadhatatlan. Forrás: Partizán

Gulyás Mártonék viszont úgy döntöttek, hogy ez az eljárás elfogadhatatlan, ezért levélkampánnyal követelik, hogy az interjú létrejöhessen, a köz érdekében.

A magyar elit számára a sajtó: üzenőfüzet. A magyar sajtó döntő többsége számára a magyar elit: kegygazda.

Senkinek sem kötelező interjút adnia a Partizánnak. Mindig tisztázzuk a feltételeket a felkérés során. Ha valaki mindezek után is vállalja az interjút, akkor egy összetett, több munkatárs sok-sok munkaóráját felemésztő folyamat indul be, ami az alanyból történő alapos felkészüléshez szükséges.

Hernádi Zsoltot, a MOL elnök-vezérigazgatóját évek óta próbáljuk megszólítani, és interjút kérni tőle – az első felkérésünket a róla készített portrénk készítésekor fogalmaztuk meg felé még három évvel ezelőtt. Ígéretet soha nem kaptunk, de egyértelmű elutasítást sem. Most télen aztán változott a helyzet: Hernádi Zsolt elfogadta az életútinterjú-meghívásunkat.

Telefonon és írásban is tisztáztuk, hogy egész biztosan tisztában van-e a stábja az életútinterjú formátum sajátosságaival, amire pozitív, megerősítő választ kaptunk, konkrét időpont-megjelöléssel – eszerint készültünk az interjúra.

Hernádi megkerülhetetlenül jelentőségteljes alakja a hazai gazdasági-hatalmi elitnek, egészen a rendszerváltás óta. Jelentősége már az ország határain is túlnyúlik. A mostani, egymásra torlódott válságegyüttes (klímaválság, szénhidrogén-válság, megélhetési válság, orosz-ukrán háború, etc.) kellős közepén bőséggel lenne miről kérdeznünk a magyar nemzetgazdaság zászlóshajójának vezérét. Pár nappal ezelőtt azonban az interjút visszamondta – nem ajánlott föl új időpontot a már leütött helyett.

Mérlegelve a helyzetet a Partizánban azt a döntést hoztuk, hogy ezt a választ nem fogadhatjuk el. Nagyobb bajban van ez az ország, sokkal súlyosabb veszélyek fenyegetik a közös jövőnket, valamint fontosabb szereplő a MOL és Hernádi Zsolt maga is annál, hogy beletörődjünk az interjú lemondásába. Azt gondoljuk hogy nektek, mindannyiunknak, a magyar nyilvánosságnak van hatalmas szüksége arra, hogy végre azokkal a kérdésekkel is szembesüljön, amelyekre eddig a nyilvánosságban nem kellett válasszal szolgálnia. Mi tudjuk, mik ezek a húsba vágó kérdések – de ahhoz, hogy ezeket feltehessük neki, egyedül kevesek vagyunk.

Ha egyetértesz azzal, hogy Hernádi Zsolt tartsa a szavát és adjon interjút a Partizánnak, akkor kérlek küldj te is egy levelet a MOL-nak a kommentben megtalálható linken keresztül. Ha a többség változást akar, hogy a hatalom birtokosai (akár politikai, akár gazdasági hatalomról van szó) ne játszhassanak kényük és kedvük szerint a nyilvánossággal, hogy ne kerülhessék meg a számadást a döntéseik következményeivel kapcsolatban, akkor a többség ereje képes ezt kikényszeríteni. Ezért kérlek, hogy állj mellénk, segíts, hogy feltehessük a mindannyiunkat érintő kérdéseket. Mutassuk meg közösen: kérdések nélkül nincs változás!

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
A MOL kapitánya tudja a legnagyobb igazságot itthun! De nem mondhatja el! Mögértem!
jesz
ez egy körözött ember, ha elfogják a horvátok, akkor néhány évig kóterban guggol...ezt okvetlen meg kell kérdezni tőle, merre van az előre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.