Lehetetlen helyzetbe hozta Csopakot az állam a balatoni hajózási társaság kikötőjének privatizálásával.

Egy NER-közeli vállalkozó úgy zúdíthatna köveket a Balatonba, hogy még csak szólnia sem kell az önkormányzatnak

Illusztráció: Pixabay.com

Azt szeretnénk, hogy soha többé ne forduljon elő, hogy a fejünk felett döntenek valamiről. Azt hiszem, annak senki sem örülne, ha egy kőszórástól nem lehetne látni Csopakról a Tihanyi Apátságot

– ezt Ambrus Tibor, Csopak polgármestere mondta a 24.hu-nak. A lap egy hosszú riportban mutatja be, milyen lehetetlen helyzetbe került a település, miután a balatoni hajózási társaság, a Bahart csopaki kikötőjét eladta az állam egy vállalkozónak. Ahogy Ambrus Tibor korábban fogalmazott, végül értelmezhetetlenül magas áron, 900 millióért kelt el a kikötő és a hozzá tartozó terület. Így elérhetetlen az önkormányzat számára.

Csopakon 230 méter hosszan kőszórást tervez a vízbe a vevő – írják –, a gátra állítólag a hajók védelme miatt lesz szükség. Az önkormányzat hozzájárulása nem kell a fejlesztéshez, mert a létesítmény a vízen épül. A terveket le is rajzolta a 24.hu:

A kikötő vevője egyébként egy kormányközeli üzletember, Abronits Róbert cége a 24.hu szerint. A vállalkozót kapcsolatai és a tendereken jól szereplő érdekeltségei miatt korábban a hvg.hu és a Válasz Online is Mészáros Lőrinchez hasonlította.

A csopaki helyzetről nem csak a polgármesterrel beszélt a lap, de érdeklődött az Építési és Közlekedési Minisztériumnál is. A tárca a Belügyminisztériumhoz irányította a 24.hu-t, ahonnan nem kaptak választ.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Az a faszit szórjátok a Balatonba...legalább négy részletben !
balos
A szervilisták szép lassan ráébrednek arra,hogy ők is le vannak szarva,ráadásul "cseresznyemagossal"!Csak ,hogy örüljenek a törődésnek!
ómió
Mi van!? Bige efftárs lemaradt a "biznicről", vagy csak a műtrágya még mindig "jobban fial"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.