A fiatal azt is elmondta újságírói kérdésekre válaszolva, hogy 4 órán át a szemét sem tudta kinyitni, annyi könnygázt fújtak bele a tüntetésen.

Annyi könnygázt kapott a 17 éves tüntető, hogy még a vele egy légtérben lévők szemét is csípteTompos Márton/Facebook

A 444.hu elérte azt a fiatal fiút, aki a szerdai esti, Karmelitánál történt tüntetés kvázi-emblematikus alakjává vált, miután teljesen békésen tüntetett, a rendőrök mégis könnygázzal támadtak rá, majd be is vitték.  A 17 éves Hidász Mátét miután arcon fújták könnygázzal, megbilincseltek, majd hajnali 4-ig benntartottak a Gyorskocsi utcai rendőrségen.

Azt hittem, vége a rohamnak, de amikor felnéztem, egyenesen az arcomba kaptam a könnygázt

– mondta. Hidász azt mondta, nagyon erősen beütötte a karját, ami meg is zúzódott. Mivel szívbeteg és asztmatikus tünetei is vannak, a Szent János Kórházba szállították kivizsgálásra, onnan pedig átvitték a Gyorskocsi utcai rendőrségre.

A könnygáztól körülbelül négy órán át nem tudta kinyitni a szemét, folyamatosan folyt az orra, égett az arca és a füle. „A hajam annyira meg volt telve könnygázzal, hogy amikor szállítottak egyik helyről a másikra, a rendőrök lehúzták az ablakokat, mert nekik is csípte már az orrukat. A kórházban valaki megkérdezte, hogy ki az, aki ilyen erős parfümöt használ, merthogy csípi a szemét ”– mesélte Hidász.

Azt mondta, a rendőrségen nem igazán történt vele semmi. Várakozott sokáig, ki se hallgatták, végül hajnali 4 körül elengedték.

Forrás: 444.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Shikari: Mind a hatan ti vagytok a tobbseg ökör!
Veded a vedhetetlent. A rendorseg indokolatlanul hasznalt konnygazt, majdnem megvakitva igy egy fiatalt.
Arrol nem is beszelve, hogy a papa latogatas alatt hivatalbol elbontottak a kordont a karmelitanal, ergo okafogyotta valt az epitkezesre valo hivatkozas, hiszen mindenki tudta hogy csak egy boduletes nagy hazugsag az egesz, es csakis O1G rezidenciajat akarjak vedeni vele, hogy ne lehessen elotte tuntetni.
Aki Én
@Shikari: te egy súlyosan beteg ember vagy.
Egy elenyésző, ostoba, aljas, kisebbség hangos tagja.
Aki Én
Az orbáni-gyermekvédelem.
A jövőjüket jogosan feltő, demokratikus jogaikkal élő gyerekek ebben a rezsimben ezt kapják.
Pálinkás Pál
mocskos gestapósok...te koszos cigány..a nyolcvabas években pont ez ellen küzdöttél...,de lehet még fordulat...
Havanagi
Ez bizony aljas diktatúra ,nem válogat az eszközökben."Családbarát " bizony akkor,amikor elveszi a jövő elől az oktatást,a fejlődést ,a jövő századokat és vissza viszi hűbéri társadalomba a népet,nesze nektek vármegye, nesze nektek főispán.Fotózkodik a féreg a kis ovodásokkal,fiatalokkal,nyugdíjasokkal ha érdekei úgy kívánják,de beléjük rúg ,megalázza őket ha érdekei megint úgy kívánják.A történelem szemétdombján van a helye.
ómió
Igen, az a "teljesen békésen" mindegyikre "rá volt írva"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.