Heisler András, a neológ zsidóságot tömörítő Mazsihisz elnöke vasárnap este Facebook-posztot írt, nem függetlenül a hitközség közelgő tisztújító gyűlésétől. 

Antall József szavait idézve támadta be Orbánt Heisler András

Heisler András a világias, neológ zsidók képviseletében támadta Orbánt. Forrás: Pixabay

Heisler szerint az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) – ami a háromféle magyarországi zsidó közösség közül a Vészkorszak idején szinte teljesen kiirtott status quo ante szellemi örökösének tekinti magát – a NER része lett.

„Amit a chabad lubavicsi identitású EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) tesz a magyarországi ortodoxiával, az a zsidóság ellen elkövetett bűn. A Magyar Autonóm Izraelita Hitközség (MAOIH) bekebelezése a több száz éves magyar ortodox hagyományok felszámolását jelenti. Az EMIH területfoglaló akciója háborús állapotokat hozott létre: a hagyományos ortodox közösség tagjai 80 évvel a világégést követően szent tekercseiket, a Tóráikat és a szent szövegeket tartalmazó könyveiket próbálják az EMIH rablása elől menekíteni”

- idézte az új Index

Az EMIH kíméletlenül, azonnal zárolta a MAOIH számláit, rendőri segédlettel behatolt, és fizikailag is elfoglalta a világ ortodox mozgalmaiban emblematikus helyszínnek számító Kazinczy utcai zsinagógát.

Heisler szerint az EMIH által szabálytalanul, vélhetően csalással megválasztott új elnöke méltatlan ahhoz, hogy bármilyen zsidó közösség vezetője legyen. „Az elmúlt esztendők során gyűlöletkeltésével, aljas indokból elkövetett rágalmazásaival a zsidóságon belül megvetett személlyé vált. Erre a gyalázatos feladatra – nem véletlenül – az EMIH csak ilyen embert találhatott” – fogalmazott.

A Mazsihisz elnöke szerint „a magyar kormány állásfoglalása az új MAOIH-képviselet elismerésével minden tisztességes zsidó embert megdöbbentett – pedig ez logikus folytatása az eddigi gyakorlatnak. Az EMIH a NER részeként olyan kiváltságokban és védettségben részesül, ami mára teljesen kontroll nélkülivé tette őket. Az összefonódás egyértelmű. Az EMIH zsidó oldalról mindenhol, mindenben igazolja a kormány bármilyen, zsidósággal kapcsolatos cselekedetét. Félrevezeti a világot, ha kell csúsztat, ha kell hazudik, sajtója fake news kampányokat indít a Mazsihisz vezetői ellen.”

Az orbáni zéró toleranciának vége. Budaházy már szabad! A kormány mesterségesen alapított zsidó szervezeteket erősít a független Mazsihisz-képviselettel szemben.

Heisler András ezt követően arról értekezik: „a zsidó temetők megújítása, zsinagógarekonstrukciós program, Izrael-barátság, emelkedett hangulatú megemlékezések, fizikai biztonság. E díszletek között

a magyar zsidóság szétverése, hagyományaink és függetlenségünk megszüntetése zajlik. Legyen szervilizmus mindenekfelett! Ez a kormányzati elvárás a Mazsihisz vasárnap megválasztandó új elnökétől is. Volt már ilyen a történelmünkben. Akkor a zsidók kemény szavakkal elítélték az életéért küzdő Izraelt. Volt már ilyen, akkor a zsidó tradíciókat a családok életéből kiűzték. A május 14-i Mazsihisz-választáson arról fogunk dönteni, akarjuk-e ezt újra.”

Szerinte ma a zsinagógákban félelem uralkodik. Félelem a jövőtől, a teljes bizonytalanságtól.

„Ha nem leszünk erősek, diaszpóránk lassan széthull és elveszik őseink öröksége. S a gyalázatot követően az EMIH majd magában tombolhat. Ebben azonban tévednek. Mai gyarapodásukkal csak majdani zuhanásuk mélységét növelik. S ha bajban lesznek, ahogy jöttek, úgy fognak innen elmenni, és nem hagynak mást, csak a rombolást és az űrt” – írta, majd posztját úgy zárja, hogy

„nekünk nincs más választásunk, egymás felé fordulva a Mindenhatóhoz kell imádkoznunk. Elmenni zsinagógáinkba, és a hétköznapokat meg »lemerülni és kibekkelni« – ahogy egykoron Antall József miniszterelnök mondta. Szomorúak vagyunk!”

Forrás: Facebook, Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Az orbáni zéró toleranciának vége. Budaházy már szabad! A kormány mesterségesen alapított zsidó szervezeteket erősít a független Mazsihisz-képviselettel szemben." - úgy látszik, hogy 0rbán már minden népcsoportba "bevásárolta magát" ,legyen az zsidó,sváb,cigány vagy bünözö! :)
ómió
Heisler efftárs meg zsidólistázókkal falatozik! Be van ez osztva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.