Akkora lehet már a magyar államháztartás hiánya, hogy Orbánék kénytelenek voltak hozzányúlni a Mészáros Lőrinc cégével autópálya-fenntartásra, harmincöt éves időtartamra kötött koncesszió feltételeihez is.

Máris módosítani kényszerült a Mészáros Lőrinccel 35 évre kötött autópálya koncesszióját a Fidesz-kormány

Pedig milyen jól kitalálták. Forrás: Pixabay

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint Orbán Viktor kormánya számos más a pénzügyi stabilizációt erősítő intézkedés keretében felülvizsgálta a gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetésére és fejlesztésére 2022-ben megkötött koncessziós szerződést és az állami a felülvizsgálat eredményeként az állami kiadások csökkentése érdekében a koncessziós szerződés módosítása mellett döntött.

Cél, hogy 2023-2024-es költségvetési évek tekintetében a Magyar Állam költségvetési terhei csökkenjenek, ennek érdekében számos beruházást leállítottak és átütemeztek a háború kitörése után.

A Koncessziós Szerződés módosítása biztosítja a gyorsforgalmi utak jövőbeli fejlesztését és a szolgáltatás zavartalan fenntartását.

Azért Rogán Antal propagandaminiszter nem lenne az, aki, ha nem próbálná az Európai Unióra fogni ezt a fideszes kudarcot is:

az elhúzódó háború okozta előre nem látható hátrányos következmények ellenére a gyorsforgalmi koncesszió, mint közfeladat és közszolgáltatás magas minőségi szinten történő ellátása prioritás, a közpénzekkel való hatékony és felelős gazdálkodás és az ágazati és szakmai szabályok betartása mellett

– írják.

Persze az is benne van a pakliban, hogy a Fidesz-kormány komolyan vette az Európai Bizottság figyelmeztetését, akik megmondták, hogy vizsgálatnak fogják alávetni ezt az Orbán-mutyit is.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ha jól értem, magával alkudozik meg egyezkedik a nemzeti-beteg.
namihami
@Aki Én: 13.16:
Nem hiszem! A saját percent biztos fix, alku tárgya csak a Lölő része lehet! Persze, azért az se a menhelyen fog kikötni! Majd (talán) Andika kihúzza a bajból!
jáger laszló
Na és mit szól ehhez Lölő!!??
Most akkor őt szívatják a háború miatt!!??
Neki ehhez semmi köze!!
csak ennyi
barátilag J.L.
ómió
Na, de efftársak! Mit hazudnátok inkább? Államháztartási gigahiányt, vagy mutyit!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.