Az idei történelem érettségi egyik lehetséges feladatát mutató képernyőkép bukkant fel kedden este. Az Oktatási Hivatal szerint a tematikus Facebook-csoportban közzétett értesülés nem valós.

Kiszivároghatott a mai történelem érettségi feladatlapja

Nem a kiszivárgott tételsort kellett kidolgozni. Forrás: Pixabay

Az Eduline szerint az érettségi témájú Facebook-csoportnak hetvenezer tagja van. A dátumozás szerint a feladatsort május 10-re szánták, többek szerint ugyanaz a sorszám szerepelt rajta, mint ami a hétfői magyar érettségi feladatlapján is.

A Telex szerintTelex szerint a szerdán kiadott történelem érettségi feladatlapnak nem az volt a sorszáma, mint az előző nap kiszivároghatott vizsgának.

Vagy az történt, hogy a kiszivárgás miatt másik feladatlapot kaptak a diákok, vagy eleve hamis szivárogtatás történt. A nyilvánosságra került képernyőkép szerint az egyik feladatban a középkori egyház történetéről kellett volna írniuk a diákoknak, ilyen feladat viszont nem szerepelt a szerdai vizsgán.

Az Oktatási Hivatal szerda délelőtt sajtóközleményt adott ki:

Tájékoztatjuk, hogy a történelem érettségi feladatlapjainak kiszivárgásáról szóló értesülés nem valós. Felhívjuk figyelmüket, hogy az érettségi feladatlapjai minősített iratok, idő előtti nyilvánosságra hozataluk büntetőjogi következményeket von maga után.

Az idei érettségin a középkori építészetről, Hunyadi Mátyás uralkodásáról, a sztálini Szovjetunióról, az osztrák–magyar kiegyezésről, a trianoni békediktátumról, a mai magyarországi szociális ellátórendszerről, az 1956-os forradalomról és az Európai Unióval kapcsolatban is kaptak kérdéseket a diákok.

Az egyetemes esszétémák közül Julius Caesar uralkodásáról vagy az auschwitzi koncentrációs táborról írhattak esszét, a magyar történelmi témák közül pedig Széchenyi István gyakorlati tevékenysége vagy a magyar rendszerváltás közül kellett egyet választaniuk.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.