A szuperkórház közlekedési kapcsolatainak fejlesztését arra a BFK-ra bízta a kormány, amit Lázár János már fel is számolt.

Egy éve csúszik a dél-budai szuperkórház építése – Azt sem tudni, vezet-e majd oda út

Látványterv, Nemzeti Közlekedési Központ.

Az első ígéretek alapján már betegeket kellene fogadnia a XI. kerület szélére tervezett, 1,2 millió ember ellátásáért felelős Dél-Budai Centrumkórháznak, de az építkezés még el sem kezdődött, és nem is tudja senki, mikor fog – írja a Népszava.

Ráadásul most újabb bonyodalmak adódtak.

A beruházás nagyobb részét – a becsült 330 milliárdból 260 milliárd forintot – az uniós helyreállítási alapjából állná az Orbán-kormány. Ebből azonban csak olyan projekteket lehet elméletileg finanszírozni, amelyek 2026-ig lezárulnak. A Brüsszelnek készített korábbi tervezet szerint az építkezés 2022 első negyedévétől 2026 első negyedévéig tartott volna. Csakhogy a nyitódátumon már egy évvel túl vagyunk és még se elfogadott terv, se kivitelező, nemhogy építkeznének.

Bár az Orbán-kormánynak egyelőre Brüsszellel sem sikerült megállapodniuk a pénz kifizetéséről.

A kórházhoz vezető utak építése, illetve a közösségi közlekedés fejlesztése eleve külön forrásból valósult volna meg. A kormány 2016 őszén döntött arról, hogy zöldmezős beruházásként, az M1/M7-es autópályák bevezető szakaszánál található Dobogó nevű területen építi fel a különleges centrumkórházat. A közlekedési kapcsolatok fejlesztés előkészítését az Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központra (BFK) bízták. Csakhogy a Lázár János vezette tárca felszámolta a BFK-t.

Így a kórház – ha lesz rá pénz – úgy épülhet meg, hogy nem visz oda se út, se közösségi járat.

A beruházásra a Népszava szerint egyébként már elköltött a kormány csaknem 14 milliárdot. Azt írják, csak a közmű nélküli telket 4,4 milliárdért vette meg az állam a békemeneteken is feltűnő, Orbán Viktorral szotyizgató Tamás László vállalkozótól.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ennél sokkal fontosabb Lőrinc barát beruházása, a Fertő tó környékének tönkretétele!
jáger laszló
Hát ez 1 olyan kórház lesz ahol senki sem hal meg, kvázi mindenki +gyógyul ,habár orvosok nem is gyógyították őket!!
Ergo
csodák pedig vannak!!
csak enni
barátilag
J.L.
jesz
Hazugság az egész...ha a nagy álmot ejtik(villamosvonal)akkor több gyors csatlakozást is ki lehet építeni a kórházhoz viszonylag szerény összegből...

Inkább az a baj, hogy a sok buzi nagyot akarna hasítani, de nem tudnak megegyezni a jutalék mértékén...nagyot lehetne kaszálni, de nehogymá' a másiknak többb jusson...
Inkább ne legyen kórház...
ómió
Ez az, amit az efftársak "lázasan elleneztek"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok