Egy kardiológus és egy mentésirányító is azt állítja: egyértelműen a mentésirányító hibázott Gálvölgyi János rosszulléténél.

  Gálvölgyi-ügy – Kitálalt a mentésirányító: „a sajtónyilvánosság nélkül nem lenne vizsgálat”

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Gálvölgyi János színművészhez először nem küldtek mentőt, mert nem ismerték fel nála az életveszélyt. A színészt most lélegeztetőgépen tartják, tüdőembóliája van. Az ATV Híradónak név nélkül nyilatkozó kardiológus szerint egy tüdőembóliás embert tilos mozgatni, bár ezt a hozzátartozók nem tudhatták. Az orvos szerint a mentésirányítónak fel kellett volna ismernie a tünetekből a nagy bajt.

"Erre vannak kiképezve, tehát ezt fel kell tudni megfelelő és célzott kérdésekkel ismerni" - mondta.

Mint ismert, a mentőszolgálat elmarasztalta a mentésirányítót, megállapították, hogy rosszul döntött. A téves döntés a rendőrség figyelmét is felkeltette. Az ATV Híradóját arról tájékoztatták, hogy hivatalból indítottak nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. A tapasztalt mentésirányító úgy gondolja, ebből az esetből nem lenne ügy, ha nem egy országosan ismert és népszerű személyről lenne szó. 

"Szerintem nem. Úgy gondolom hogy a nagy nyilvánosság, a sajtóhírek rásegítettek erre a vizsgálatra" – fogalmazott a mentésirányító.

Illés István szerint a mentésirányítókra óriási nyomás nehezedik, és sajnos az sem zárható ki ma Magyarországon, hogy egy beteg azért hal meg, mert nem tudnak hozzá időben mentőt küldeni.

"Benne van a pakliban, igen, de természetesen mindig megpróbálják a legsürgősebb eseteket prioritásként kezelni. De mondom még egyszer: ha egyszer nincs szabad mentőegység akkor nem lehetséges az, hogy azonnal, vagy megfelelő időben odaérjen" - fogalmazott a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke.

Megkérdezték a mentőket, hogy tudnak-e minden életveszélyben lévő beteghez azonnal kocsit küldeni.

Levelükben erre konkrét választ nem adtak, azt írták, a mentés megbízható működése érdekében számos lépést tettek és tesznek. Továbbá azt tanácsolják mindenkinek, hogy súlyos esetben ne induljanak kórházba, hanem inkább telefonáljanak újra. Aki nem tud ügyvédet fogadni egy olyan esetben, ahol véleménye szerint hibáztak és ebből egészségkárosodás következett be, ott az állam a számára betegjogi képviselő segítségét biztosítja, az elérhetőségeket az ijsz.hu weboldalon találhatja meg.

Forrás: Atv.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fidesztetűirtó2.0
"A tapasztalt mentésirányító úgy gondolja, ebből az esetből nem lenne ügy, ha nem egy országosan ismert és népszerű személyről lenne szó. "

Vagyis tucatjával halhatnak meg emberek ugyanígy /és halnak is/ , csak ők le vannak sz@rva, mert az ő hangjukat elnyomják a fideszb...uzeráns állatok csaholása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Máris kitágult a horizontom,habár okosabb nem lettem az információ hatására...!!???Újat nem mondtál,mivel ezt én is olvastam ami mi már 1 régebbi hír!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
@Horizont: Jáger egy magányos "farkas", de legalább nem fideszes.: )
balos
@Horizont: Ezek a turulbaszok a m1en kívül mást nem látnak a geci seggétől!
balos
@terlasz: Hát adom neked!A se hideg se meleg az langyos!Abban még "lábat" mosni sem érdemes!
balos
@Horizont: Sajnos velünk is nagy baj van,mert ezek a tömeggyilkosok még mindig élnek és ölnek!Mindent felemésztenek ami a jövőnket könnyebbé teheti!A mának és és a családjuknak lopnak ész nélkül!
jáger laszló
Ahol az emberek döntenek sajnos ott tévedhetnek is
És vannak akik ezt szándékosan teszik!!
Lásd a legutóbbi bejegyzést is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.