Egy kardiológus és egy mentésirányító is azt állítja: egyértelműen a mentésirányító hibázott Gálvölgyi János rosszulléténél.

  Gálvölgyi-ügy – Kitálalt a mentésirányító: „a sajtónyilvánosság nélkül nem lenne vizsgálat”

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Gálvölgyi János színművészhez először nem küldtek mentőt, mert nem ismerték fel nála az életveszélyt. A színészt most lélegeztetőgépen tartják, tüdőembóliája van. Az ATV Híradónak név nélkül nyilatkozó kardiológus szerint egy tüdőembóliás embert tilos mozgatni, bár ezt a hozzátartozók nem tudhatták. Az orvos szerint a mentésirányítónak fel kellett volna ismernie a tünetekből a nagy bajt.

"Erre vannak kiképezve, tehát ezt fel kell tudni megfelelő és célzott kérdésekkel ismerni" - mondta.

Mint ismert, a mentőszolgálat elmarasztalta a mentésirányítót, megállapították, hogy rosszul döntött. A téves döntés a rendőrség figyelmét is felkeltette. Az ATV Híradóját arról tájékoztatták, hogy hivatalból indítottak nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt. A tapasztalt mentésirányító úgy gondolja, ebből az esetből nem lenne ügy, ha nem egy országosan ismert és népszerű személyről lenne szó. 

"Szerintem nem. Úgy gondolom hogy a nagy nyilvánosság, a sajtóhírek rásegítettek erre a vizsgálatra" – fogalmazott a mentésirányító.

Illés István szerint a mentésirányítókra óriási nyomás nehezedik, és sajnos az sem zárható ki ma Magyarországon, hogy egy beteg azért hal meg, mert nem tudnak hozzá időben mentőt küldeni.

"Benne van a pakliban, igen, de természetesen mindig megpróbálják a legsürgősebb eseteket prioritásként kezelni. De mondom még egyszer: ha egyszer nincs szabad mentőegység akkor nem lehetséges az, hogy azonnal, vagy megfelelő időben odaérjen" - fogalmazott a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke.

Megkérdezték a mentőket, hogy tudnak-e minden életveszélyben lévő beteghez azonnal kocsit küldeni.

Levelükben erre konkrét választ nem adtak, azt írták, a mentés megbízható működése érdekében számos lépést tettek és tesznek. Továbbá azt tanácsolják mindenkinek, hogy súlyos esetben ne induljanak kórházba, hanem inkább telefonáljanak újra. Aki nem tud ügyvédet fogadni egy olyan esetben, ahol véleménye szerint hibáztak és ebből egészségkárosodás következett be, ott az állam a számára betegjogi képviselő segítségét biztosítja, az elérhetőségeket az ijsz.hu weboldalon találhatja meg.

Forrás: Atv.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fidesztetűirtó2.0
"A tapasztalt mentésirányító úgy gondolja, ebből az esetből nem lenne ügy, ha nem egy országosan ismert és népszerű személyről lenne szó. "

Vagyis tucatjával halhatnak meg emberek ugyanígy /és halnak is/ , csak ők le vannak sz@rva, mert az ő hangjukat elnyomják a fideszb...uzeráns állatok csaholása.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Gálvölgyi már félig a gyógyulás útján!!!
Reméljük hamarosan +gyógyul és L felejtjük az egészet!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Ha Gálvölgyi a NER "oszlopos" tagja lett volna, akkor elég lett volna csak a lakcím megadása "célzott" kérdések nélkül. "Gálvölgyi János esete mutatta meg, hogy mindenki veszélyben van. A rendőrség nyomoz, Pintér Sándor vizsgálatot rendelt el: megijedt a NER Gálvölgyi János népszerűsége miatt a népharagtól. Sejtésünk szerint mindennapos az, ami Gálvölgyi Jánossal is történt, a magyar egészségügy ebben az állapotban van. Ezt alátámasztják a napi hírek, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a belügyminisztérium (rendőrminiszérium) alá rendelt egészségügy nem működik. Az egészségügy nem belügyi kérdés, de a Covid miatt (az államilag szerveztet korrupciós ügyek miatt) azzá tették. Ugyanez a helyzet az oktatással, ami szintén szétesett a belügy alatt."
nepszava.us/galvolgyi-janos-esete-mutatta-meg-hogy-mindenki-veszelyben-van/
A takarítónő nagymamája a hibás...
twitter.com/janos_hary/status/1657280730752335872/photo/1
justhpeter
@jáger laszló: Rwemélem, hogy Gálvölgyi János teljesen felépül, de akkor sem kellene elfelejteni a dolgot. Legalább is addíg, amíg nem tudjuk kiküszöbölni a hasonló dolgokat.
Fidesztetűirtó2.0
"A tapasztalt mentésirányító úgy gondolja, ebből az esetből nem lenne ügy, ha nem egy országosan ismert és népszerű személyről lenne szó. "

Vagyis tucatjával halhatnak meg emberek ugyanígy /és halnak is/ , csak ők le vannak sz@rva, mert az ő hangjukat elnyomják a fideszb...uzeráns állatok csaholása.
jancsipapa
@Eladott Ország: Egyébként : honnan tudná a diszpécser ( mentésirányító ), hogy ki a NER-lovag .Célzott kérdést viszont csak annak lehet feltenni .aki a helyszínen van .Itt más volt a helyzet ,. Persze jobbulást Gálvölgyinek...
Emmersson71
...

"Gálvölgyi János színművészhez először nem küldtek mentőt, mert nem ismerték fel nála az életveszélyt."

- A mentésirányító műveletlen tahó, így Gálvölgyi János nevét sem ismerte fel!

""Úgy gondolom hogy a nagy nyilvánosság, a sajtóhírek rásegítettek erre a vizsgálatra" – fogalmazott a mentésirányító."

- Mert egyébként a többi, ismeretlen civil halálát - az eddigi szerencsétek miatt - jótékony homály fedi..most meg baszogatnak titeket egy ismert ember miatt, UGYE, gecik?!
C_3PO
Ha csak GÁL JÁNOS nevű delikvensről lenne szó, akkor is ekkora hercehurca lenne?
jáger laszló
Máris kitágult a horizontom,habár okosabb nem lettem az információ hatására...!!???Újat nem mondtál,mivel ezt én is olvastam ami mi már 1 régebbi hír!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
@Horizont: Jáger egy magányos "farkas", de legalább nem fideszes.: )
balos
@Horizont: Ezek a turulbaszok a m1en kívül mást nem látnak a geci seggétől!
balos
@terlasz: Hát adom neked!A se hideg se meleg az langyos!Abban még "lábat" mosni sem érdemes!
balos
@Horizont: Sajnos velünk is nagy baj van,mert ezek a tömeggyilkosok még mindig élnek és ölnek!Mindent felemésztenek ami a jövőnket könnyebbé teheti!A mának és és a családjuknak lopnak ész nélkül!
jáger laszló
Ahol az emberek döntenek sajnos ott tévedhetnek is
És vannak akik ezt szándékosan teszik!!
Lásd a legutóbbi bejegyzést is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.