Orbán Viktor miniszterelnök kedden levélben fejezte ki gratulációját Szlovákia új kormányfőjének, Ódor Lajosnak – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor üzent Szlovákiának – készen áll

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

"Szlovákia fontos szövetségesünk és stratégiai partnerünk. Örömömre szolgál, hogy országaink az elmúlt években a világjárvány, a gazdasági válság és a háború okozta kihívások ellenére is számos területen hatékonyan tudtak együttműködni"

– fogalmazott Orbán Viktor.

Levelében biztosította szlovák kollégáját arról, hogy készen áll a közös munkára a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés fejlesztése érdekében – közölte Havasi Bertalan, hozzátéve: a magyar miniszterelnök egy másik levélben köszönetet mondott a távozó szlovák kormányfőnek, Eduard Hegernek az elmúlt években kialakított konstruktív együttműködésért.

"Meggyőződésem, hogy a régiónk sikerét biztosító, a közép-európai nemzeteket összekötő erős szövetség különösen nagy jelentőséggel bír most, amikor Európának történelmi léptékű kihívásokkal kell szembenéznie. Kormányom a továbbiakban is elkötelezett marad a hagyományosan erős magyar-szlovák kötelék fejlesztése, valamint a visegrádi négyek közötti együttműködés megerősítése mellett" – írta Orbán Viktor.

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ha a Szlovákia nem akar Magyarország sorstársa lenni , akkor kevés köze lesz a magyar kormányhoz , orbának és a fidesznek , rossz híre van Európában ! Szlovákok jól alkalmazkodtak a fejlett nyugati világhoz, kevés az unióval való konfliktusa , hallgatnak az okosabbakra , náluk felszámolják a korrupciót , és korrupt politikusokat , sőt ott még a parlamentből is elviszik rendőrök , ha kell , ezért jobban is élnek, a pénzük is jobb , az áfájuk is sokkal alacsonyabb mint a miénk , az inflációjuk sem közelíti meg a magyart , és 2009 óta eurójuk van , a bolti áraik is sokkal kedvezőbbek , és a bérek is jobb náluk ,nem véletlen ott dolgozok , és persze bevásárolok , majdnem a magyar árak feléért !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Maccska: Bizonyos esetekben a tagállamok élhetnek az ún. önkéntes kívülmaradás lehetőségével egy-egy uniós szakpolitikai terület vonatkozásában. Dánia ezzel a joggal élt, amikor úgy döntött, hogy nem vezeti be az eurót. Az ország úgy állapodott meg az EU-val, hogy nem cseréli le nemzeti pénznemét az egységes uniós fizetőeszközre. De a dánoknak van gazdaságuk. Ezek azok az uniós országok, amelyek még nem vezették be az eurót, de csatlakozni fognak az euróövezethez, miután teljesítették a szükséges feltételeket. Elsősorban olyan országok tartoznak ide, amelyek az euró 2002. évi bevezetése után – 2004-ben, 2007-ben, illetve 2013-ban – csatlakoztak az Európai Unióhoz.

Bulgária
Csehország
Lengyelország
Magyarország
Románia
Svédország
A magyar forint, az Ukrán hrivnyához, és szomáliai kalózok pénzéhez a shillinghez viszonyítva is romlott!
Aki Én
@Maccska: Ebben a pillanatban gyengül.
Ez olyan, mint a magyar gazdaság.
Ha a pincéből fellép kettő lépcsőfokot, márt kiabáljátok a tetőteraszon koktélozóknak, hogy ,,na, ki a király?"
Azért elég hálátlan a te munkád.
Napi 23 órában járatod le magad.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 08:15☻ „Az a miniszterelnök, akinek kormányzása alatt az euró 300 forint fölé emelkedik, az nem tud kormányozni és le kell mondania,” ( Orbán 2008) Akkor most mi van?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/299918859_1410822422730994_200951584405972734_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=kwg4FJ--lcoAX-n3mII&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfA-O2d_pu8nPGjetKKdF1Oq2qPstGwoWtAlLZPs6lRqVw&oe=64695D90
Bármennyire nem volt egyszerű időszak a magyar gazdaságban a 2006 és 2008 közötti pár év, a forint ekkor volt a legerősebb az euróhoz képest: ma már szinte elképzelhetetlen, de 2008. július 18-án 229,11 forint volt egy euró ára.
infogram.com/forintarfolyam-1999-2022-kozott-1hdw2j7p1dyp2l0
B+! Viktor a rezsicsökkentésedet! Az orosz gázt dollárban fizetjük, így már most drágább lett a forint esése miatt, mintha eurónk lenne és a világpiacon vennénk. Húzzatok a f@szba populista tehetségtelen pávatáncos majmok! nagyjából 2000 milliárd (!) forintjába fáj az országnak, csak ez az egy szezonban. Mi így szárnyalunk. Meg szopunk, nyalunk. Úgy esett, hogy 12 év alatt, nem sikerült egy stabil, megbízható törvényi háttérrel rendelkező gazdaságot pályára állítani ez a szerencsétlen országot...
ómió
Hátha az "új garnitúrával" szót lehet érteni!?
Aki Én
@ómió: Szerinted ki tud szót érteni a gazdáddal, te propagandisták legalja?
Eladott Ország
@Maccska: Egy bolgár leva(!) 15 éve 0,5 Euró fixen. Ez annyit tesz, hogy a bolgárok megtakarításai 15 éve értékállóak, míg a magyaroké az értékük felét elvesztették ezalatt! Hatalmas lopás ez, telik belőle stadionra, luxusrepülőre, Récselnek bababoltra. De nekünk nem kell euró, igaz? Miért is kéne? Ők már benne vannak ERM-II. árfolyamrendszerben, szóval sokkal közelebb is vannak ahhoz, hogy bevezethessék az eurót. Mi max az ipari áramot vezethetjük bele a pohosba. A puszta léte annyi bajt okoz! Egy fejlövés önmagában is lökne egy nagyon az országon előre. Legalább 50 Ft-ot erősödne pár órán belül a forint. A korábban lesajnált románok a covid és a háború alatt is megvédték a lej árfolyamát. Ők valóban megvédték, és nem fidesz módra "megvédték" mint a nyugdíjpénztári megtakarításokat.Ebből és az euró árfolyamából látszik, hogy nem a világ betegeskedik, hanem a magyar gazdaság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.