Három nagy tömbből álló, összesen hetvennyolc lakásos lakóparkot építenének fel egy hajdani óvoda telkére a Normafánál.

Hatalmas lakóparkot akarnak építeni a Normafa közepére

Egyelőre "csak" 45 fát akarnak kiirtani. Forrás: Pixabay

A város egyik legértékesebb ingatlana közel egy hektár jól megközelíthető, beépítetlen terület Buda zöld tüdejének közepén, exkluzív környezetben. Az érintett telek a Budai Tájvédelmi Körzet része, valamint az európai uniós Natura 2000 védelem alatt áll – írja a Válasz Online.

A látszólag három darab, földszint, négy emelet és Penthouse jellegű lakóépület és a kétszintes, 155 férőhelyes mélygarázs a pinceszinten és a földszinten is összekapcsolódna, így helyesebb egyetlen óriási, nyolcszintes épületről beszélni, amit három háznak álcáztak.

A területen 45 fa kivágására lenne szükség, hogy elférjen az épület.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park tavalyi szakvéleményében ragaszkodott ahhoz, hogy védett területeken épületeket felhúzni anomália, ezért legfeljebb olyan jellegű és mértékű beépítést tartanak elfogadhatónak, mint ami a területen korábban volt, a lakóparki funkció pedig eleve ellentétes a tájvédelmi körzet rendeltetésével.

A nemzeti park kritizálja a több éve tartó szabályozási buherálást is, amivel a fideszes önkormányzat kaput nyitott az építkezés előtt. 2014-ben a kerületi építési szabályzat (KÉSZ) módosításával a telket új övezetbe sorolták, és minden beépítési paramétert drasztikusan megemeltek. A nemzeti park ezzel kapcsolatos ellenkezését a kerület nem vette figyelembe - tudósít az RTL.

Az emberarcú fideszesnek is becézett Pokorni Zoltán által vezetett önkormányzat ezután nagyon ügyesen nyitott egy kiskaput a lakópark építése előtt. Az Észak-Hegyvidék építési szabályzat 79 § (12) bekezdése tételesen felsorolja, hogy az intézményi övezetek közül hol nem helyezhető el lakófunkció. Azonban erről a listából ez az érintett telek, azaz a Konkoly-Thege út 19/b kimaradt.

A terület az Omega 99 Ingatlanforgalmazó nevű cég tulajdona, amely Futó Péter és Nyíri Viktor birtokában van. Futó Péter a cikk szerint már jóval a NER előtt is nagy ingatlanfejlesztésekkel foglalkozott, neve a józsefvárosi Corvin-negyedről vagy az Etele Plázáról lehet ismerős, de az állam nemrég támogatta meg 13,2 milliárd forint befektetéssel a családjához köthető egyik befektetési alapot. A Konkoly-Thege út melletti terület nagyon régóta a birtokában van, még 2001-ben vásárolta, de sokáig nem kezdett vele semmit

Forrás: Válasz Online, RTL

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Szemét komcsik , átírnak minden törvényt , a maguk hasznukra, és utánuk, csak a pusztítás marad , tájidegen építményekkel rombolják , pusztítják a természetet , felrúgják azokat a szabályokat amiket ők hoztak ezek ha egyszer megbuknak , mert örökké nem tart semmi , még a műanyag lakat is rájuk fog rothadni , ebben biztos vagyok !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kulabombaafityiszre: Szóval, marad az aberráltságod!? A bárcáskurva anyád meg marad "parlagon"!?
Nessy
van még fa a környéken? Kivágni! Melyik hazánk nagyja esett fejre gyerekkorában egy fáról, hogy így gyűlöl minden fát, bokrot? Beton, beton! Fulladjon meg a főváros! Idióták!
ómió
@kulabombaafityiszre: Rád vár a bárcáskurva anyád!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ne hagyd "parlagon" a bárcáskurva anyádat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.