Egy Veszprém megyei orvosnak két betege is meghalt nem sokkal azután, hogy hanyagul látta el őket.Több betege meghalt, végleg eltilthatják ezt a magyar háziorvost

Miért is kell egy orvosnak nyugdíjas korában is praxist vinnie Magyarországon? Forrás: Pixabay

A vád foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, amiért az ügyész felfüggesztett börtönt és az orvosi foglalkozástól való eltiltást indítványozott – írja a Telex. Az orvosi szabályszegések és a sértettek halála között az ok-okozati összefüggés nem volt megállapítható, írta közleményében a Veszprém vármegyei Főügyészség.

2020 szeptemberében részesítette ambuláns ellátásban egyik betegét a már nyugdíjas orvos. Az erősen ittas páciens hanyatt esés után veszítette el eszméletét, zavart tudatállapotban volt. Az orvos a zúzódásos fejsérülést kezelte, de annak ellenére, hogy a férfi állapota a szakmai szabályok szerint CT-vizsgálatot indokolt volna, a beteget a kora esti órákban hazaengedte anélkül. A sérült másnap reggel az esés következtében elszenvedett koponyasérülés miatt otthonában meghalt.

2021 nyarán ugyanez az orvos egy 81 éves nőt látott el, aki rózsabokorba esett és mindkét csuklóján megsérült. Az orvos a tenyéren található sérüléseket ellátta, de a csuklótájékon lévő sérülést nem tárta fel.

Az asszony tetanusz elleni immunizálását is elmulasztotta, pedig ez a szennyezett sérülések és a beteg életkora miatt szükséges lett volna. Az idős asszony néhány nappal később kórházba került, ahol a sebéből két nagy növényi darabot (faszilánkot) távolítottak el. Tetanusz elleni kezelést is kapott, de egy héttel később a kórházban elhunyt. Az ügyészség szerint elképzelhető, hogy a tetanusz betegség a balesetet követő megfelelő ellátás esetén is kialakult volna az asszonynál.

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
kaslert mikor ítélik el, ő több ezer beteget kidobott a kórházakból a covid hiszti miatt...!..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Szerintem csak a véletlenek összjátéka
Semmi hanyagság nincs benne!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Pedig ha az egészségügyisek elkezdenének ŐSZINTÉN beszélni és csakis az IGAZSÁGOT,ej,de sok minden kiderülne,köztük euthanázia, vagy ahhoz aktív segítségnyújtás, stb csak erről nem beszélnek nyíltan de szakmai körökben ez nyílt titok
vacsi
@jáger laszló: A CT-vizsgálat elhanyagolása és a tetanusz-kezelés kihagyása nem szándékos?! Orvos az ilyen?!
jáger laszló
Kérdezzük + a másik felet az orvost is mielőtt laikusan látatlanban ítélkeznénk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Kár,hogy nem orbán háziorvosa volt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.