Nyereséges évet zárt a Ryanair, a pénzbehajtás jellegű, fideszes extraprofitadó ellenére is. A diszkont légitársaság bevétele 124 százalékkal nőtt, hála az utasforgalom emelkedésének – írja az mfor.

Úgy pörög a Ryanair kasszája, mintha nem lenne holnap

Szárnyal a Ryanair. Forrás: Pixabay

Március végén lezárult pénzügyi évében 1,43 milliárd euró adózott eredményt ért el, egy évvel korábbi, 355 millió eurós vesztesége után a Ryanair – számolt be az MTI. Az idei profit nagyon közel állt a cég 2018. évi 1,45 milliárd euró rekordhoz.

A cég bevétele 10,78 milliárd euróra ugrott az egy évvel korábbi 4,80 milliárd euróról, ami szintén kis mértékben felülmúlta a várt 10,68 milliárd eurót. A repülőgépek kihasználtsága az elmúlt pénzügyi évben 93 százalék volt, szemben az egy évvel korábbi 82 százalékkal.

A Ryanair 168,6 millió utast szállított, 74 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A cég előrejelzése szerint idén ez a szám körülbelül 10 százalékkal nagyobb, mintegy 185 millió lesz. A társaság a folyó 2024-es pénzügyi évre bevétel növekedést és az adózott eredményének emelkedését várja.

Forrás: mfor, MTI
Fotó: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Juci úr elhegedülte már a nótájukat ?
Bár lehet még azt keresgeti mi az a jogállam.
A Pegazust viszont ismeri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.