Az Alkotmánybíróság visszautasította a Ryanair alkotmányjogi panaszát, amit az extraprofitadó miatt tettek meg.

Megint Orbánék győztek: az Alkotmánybíróság visszautasította a Ryanair panaszátKenzo TRIBOUILLARD / AFP

Mint ismert, a fapados légitársaság, a Ryanair tavaly júliusban nyújtott be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybíróságon. A vállalat a légitársaságokat sújtó extraprofitadó bevezetését kifogásolta arra hivatkozva, hogy a hozzájárulás sérti az arányos közteherviseléshez fűződő jogát – emlékeztet a 24.hu

Az Alkotmánybíróság honlapjára szerdán került fel a panasz visszautasításáról szóló döntés, amit meg is indokoltak.

Ebben arra hivatkoznak, hogy az AB-nek a panasz vizsgálatára nincs hatásköre. Ennek oka az, hogy a Fidesz-KDNP a 2010-es hatalomra jutását követően úgy szűkítette az AB jogkörét, hogy mindaddig, amíg az államadósság a GDP felét meghaladja, a költségvetésről, a központi adónemekről, illetékekről és járulékokról szóló törvények alaptörvénnyel való összhangját kizárólag az élethez és az emberi méltósághoz való joggal, a személyes adatok védelméhez való joggal, a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához való joggal és a magyar állampolgársághoz kapcsolódó jogokkal összefüggésben vizsgálhatja felül.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ezeket a bürokrácia útjait meg kell járni , mielőtt nemzetközi bíróság elé lehet vinni az ügyet , most már ez következhet gondolom fog is , ahol valószínű nem a kormány nyer !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Na akkor irány egy nemzetkzöi bíróság, aztán mikor a Ryanairnek ítél meg pár milliárd forintot a lejáratásért és a tiszteségtelen eljárásért, akkor meg tapsol a jobbágy, hogy ezt is neki kell fizetnie. Ez rémlik még nekik vajon? Nem hiszem. "25 milliárdos kártérítést fizetett a magyar állam a Sodexónak 2012-ben államosította a magyar állam a cafeteria-rendszert és ezen rengeteg pénzt bukott eddig." Tudják, de leszarják. Nem ők fizették hanem mi. Ismét egy Sodexo jellegű sikertörténet van kibontakozóban. Ezek a hülyék még hülyének is hülyék. A jogászfiúk gazdaságot játszanak zsarolással, tisztességtelen jogszabályokkal, hiánygazdálkodással, megfélemlítéssel, adóemeléssel, forintgyengítéssel, egy 9,5 millió lakosú, kb. 2 milliós valódi vásárlóerővel rendelkező vicsorgó pusztán. Hajrá! úgy fog élni a magyar, mint a muszka. Hitványgazdálkodás. Szóval most még 300 misit fognak átterhelni az utasokra. Nincs ezzel semmi baj. Egy autokráciában tök normális az, hogy a rendszer egyik fő haszonélvezője - jelen esetben ez a miniszter, személyesen agitál egy neki nem tetsző vállalat, magánszemély vagy akárki ellen, hatóságot uszít rá. Az új elem pl. a Rákosi-korszakhoz képest annyi, hogy ez az ember mindezt még a Facebookon is ünnepli, az ötvenes vagy a hetvenes években még csak egy pártrendezvényen vagy pártkongresszuson dicsekedtek volna vele, bár akkoriban valószínűleg ez nem történt volna meg, mert talán még azok se voltak ennyire pitiánerek, idióták.
Eladott Ország
Jó lenne, ha Varga Judit ilyen lelkesen számolna be arról is, hogy végül a nemzetközi bíróság jogerős ítélete után, mennyibe is kerül majd nekünk ez a propaganda "ítélet". Orbánék már rég kiírták magukat a jogállamból és kiírták magukat Európából. Kénytelenek voltak, hiszen egy tolvaj csürhének más választása nincs. "Européer man" (Hofi) Az ország megint házhoz megy a lóf@szért! Magyarország meg olyan mély morális válságban van, hogy boldogan tapsol a bűnözőknek, addig amíg az emberek tudnak levegőt venni, de fogy a levegő. Az biztos, hogy ebből a 300 millióból egy fillért sem fog a Ryanair kifizetni és ráadásul nekünk kell fizetni a perköltséget, kártérítést, büntetést is. "Mi az? 40 kiló és legel? Holnaptól Te!" (Hofi)
uploads.disquscdn.com/images/dbc93237cf5e5ce1524f24fbfcc59b6028e187d361f29f897119feed53993dbb.png?w=800&h=115
Baljós árnyak gyülekeznek...
uploads.disquscdn.com/images/b248440dbd65d3eafdabb654eea7751052e07a45f1ca59176241d4d6b6160167.jpg?w=800&h=734
justhpeter
A nemzetközi eljárásban a kormány esélye semmilyen módon nem kifejezhető.
Nessy
Tessen mondani ez akkora hír? A nem létező Alkotmány taláros bírái jó pénzért védik a kinevezőjüket! Ez így természetes kis hazánkban!
ómió
De ők, persze, ugye, nem "ryantak" meg!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok