A szocialistáktól a Fidesszel szövetséges Szabadságpártig (FPÖ) mindenki elítélte a magyar lépést, amit Budapest a fogva tartás magas költségeivel indokol.

Felháborodott Ausztria, hogy a magyar kormány embercsempészeket engedett szabadon

Fotó: PETER E. VARKONYI / AFP

Miközben magyar kormány továbbra is a fogva tartás magas költségeivel indokolja a külföldi embercsempészek tömeges szabadon engedését, az osztrák politikai pártok egyöntetűen felháborodásukat fejezték ki a magyar lépés miatt.

Szijjártó Péter maga is beszámolt arról, hogy telefonon beszélt osztrák kollégájával, Alexander Schallenberggel, aki jelezte, hogy számukra "problémát" jelent a szóban forgó lépés.

Az akció miatt Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter hétfőn berendelte a magyar nagykövetet.

Nagy Andor erre azt mondta, nem bekérették az osztrák külügyminisztériumba, hanem meghívták, konzultációra kérték. A magyar diplomata szerint az osztrákok nehezményezték, hogy nem volt előzetes egyeztetés, a döntésre nem voltak felkészülve, nem tudták, hányan akarnak Ausztriába menni.

Nagy az InfoRádiónak elmondta: Magyarországnak eszébe sem jutott, hogy a döntést bárki sérelmezné, hiszen „nem árt vele senkinek”. A börtönökben fogvatartottak 12-13 százaléka embercsempész, ellátásuk sokba kerül. Ám a nagykövet sem gondolja, hogy megnyugtatta volna az osztrákokat.

Az osztrák külügy a 24.hu megkeresésére korábban közölte, a találkozón azt hangsúlyozták, hogy

a magyar rendelet ellentmond mindannak, amit Magyarország az embercsempészet elleni harcban korábban keményvonalasan képviselt.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
sokba kerül a tartásuk? Tessék bér-rabtartásra szerződést kötni az oroszokkal...ők nagyon értik a szibériai rabtartást...olcsó, és tartós nevelő hatású...
Béla333
"Nagy az InfoRádiónak elmondta: Magyarországnak eszébe sem jutott, hogy a döntést bárki sérelmezné, hiszen „nem árt vele senkinek”.

Fogalmuk nincs, hogy mit miért, hogyan. Csak úgy vannak a nagyvilágban...
kereső
Már csak az a kérdés, hogy a fideSS a narancs (rothadt és bűzölög), mit válasz jelképének. Egy vértől csöpögő baltát, egy térképet, amely árkokat -bokrokat mutat, amelyen kilopják egy ország köztörvényesen elitélt búnözőjét, egy hútő kocsit, vagy egyszerúen csak a nyilas karszalagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.