A tárca korábbi vezetője a Klikk TV Mélyvíz című műsorában emlékeztette Varga Juditot, hogy nem diktatórikus rendszerben kell gondolkodni – számolt be róla a Hírklikk.

Szégyenletessé vált Orbán politikája a volt külügyminiszter szerint
Kép: YouTube

Bárándy Péter rámutatott, a rotáló elnökségnek már nincs akkora jelentősége, mint amekkora egy évtizede volt, már kialakult a Tanács működési rendje, enélkül is elketyegne nagyon jól, de az Európai Parlament tud úgy cselekedni, hogy az a Tanácsnak kényelmetlen legyen. 

Az ügyvéd szerint nem arról van szó, hogy a száj Varga Judité, a szó Orbán Viktoré, hanem arról, hogy Orbán úgy választotta Varga Juditot, hogy alkalmas legyen arra, hogy kimondja.

Szijjártó is ebben a stílusban tárgyal, de Varga Mihály és Lázár János nem, sőt, utóbbi mögött ott van az egyéniség, még akkor is, ha például sikerült belevinni abba a bizonyos bécsi sétába. Pintér Sándor most olyan pozícióba került, amit képtelen megoldani, de még ő sem ebben a stílusban tárgyal. Azt ki lehet mondani, hogy külföldre ezeket az uszító embereket küldi Orbán Viktor.

- mondta.

Az ügyvéd rámutatott, lényegi különbség van a kétharmados parlament és rendeleti kormányzás között.

A különleges jogrendben alkalmazható rendeleti kormányzás jogosítványt ad a kormánynak arra, amire a parlamentnek észrevétlenül nem lenne lehetősége, hogy az alapjogokat korlátozza, a gyülekezési, a véleménynyilvánítási, a magánlakás használatának szentségére vonatkozó alapjogot, vagy azt, hogy a sajtónak mennyi a szabadsága.

Kiemelte azt is, vajon mit szól az unió a külföldi embercsempészek kiengedéséhez, ami megint csak tagadása a hatalommegosztásnak, az igazságszolgáltatás meggyalázása, a kormány általi átvétele.

Az igazságszolgáltatási funkciókat szanaszét delegálják, ahol ellenőrzés nélkül gyakorolhatóak bizonyos rendelkezések.

- tette hozzá.

A Klikk TV műsorát ide kattintva nézheti meg.

Forrás: Hírklikk

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a száj Varga Judité, a szó Orbán Viktoré" a segg meg Putyleré...
kereső
Megszolgálta a kreml kitüntetését. Egy tömeggyilkos, népirtó terrorista kitüntetését.
Aki Én
@KisTehen: Te meg két ,,d"-vel mondd!
Egyébként meg ha nem érted mint mond, miért teszed közkinccsé?
Nem számít már senki másra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.