Minden Balaton-parti településen egy ingyenesen elérhető szabadstrand garantálását javasolta a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője.

"Elég volt abból, hogy a fideszes oligarchák és a strandbelépőket drágító orbáni infláció még a pihenés lehetőségét is elveszi" – itt van a DK javaslata
Fotó: Kálmán Olga, a DK vezérszónoka felszólal a magyar munkavállalók bérrendezéséről tartott politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 30-án. MTI/Hegedüs Róbert

Kálmán Olga a DK Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta: a jó idő beköszöntével egyre többen szeretnék szabadidejüket a Balatonnál tölteni, a fizetős partszakaszok viszont még a tavalyi évhez képest is "mértéktelenül megdrágultak", a szabadstrandok közül pedig alig maradt egy-kettő, "miután Orbán emberei beépítették az egész Balaton-partot".

A Demokratikus Koalíció árnyékkormányának javaslata szerint az összes Balaton-parti településen garantálni kell egy mindenki számára ingyenesen elérhető szabadstrandot.

Elég volt abból, hogy a fideszes oligarchák és a strandbelépőket drágító orbáni infláció még a pihenés lehetőségét is elveszi a tisztességes magyaroktól

- fogalmazott az árnyékkormány szóvivője.

Szavai szerint azok után, hogy az árak a boltokban megfizethetetlenek, a kormány áremelései miatt egyre kevesebbet érnek a bérek, valamint a nyugdíjak és a miniszterelnök az emberekre szabadította Európa legmagasabb inflációját, a Fidesz még a Balatont is kisajátítja magának.

A DK Dobrev Klára vezette árnyékkormánya ezt sosem engedné: azért dolgoznak, hogy letörjék az inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek Magyarországon – húzta alá Kálmán Olga.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Olgica, ezt nem a parlamentben kellene elmondani az ellenzéknek, mivel csak ti ültök ott, fideszes 1 sem, hanem leutazni a tóparti településekre és az ott élőknek és pihenni és fürödni vagyóknak elmagyarázni az orbán szankciókat hátha megértik.
Nyírfa
A Balaton tölti be a Margitsziget XX. század eleji szerepét. Csóróknak belépni tilos. A tó Lölöé, Andikáé, Tiborcz uraságé, és Sajátlábé, a klubba belépett Sarka és barátnője és sokan mások az udvaroncok közül.
Csizmás Kond
...szerintem is fel kéne mérni, hogy hány balatonparti strand van fideszes vagy más baloldali kézben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.