A nyár kedvenc gyümölcse 95% víztartalommal rendelkezik, magas kálium, nátrium, kalcium, vas és foszfortartalma miatt számos betegség kockázatát csökkentheti, szabályozza a vérnyomást, a hőguta ellen is védelmet nyújthat, de még a magját is érdemes elrágcsálni.

Forrás: termalfurdo.hu
Feltöltő: termal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
www.elelmiszerteszt.hu/index.php?id=aktualitasok_informaciok&t=informaciok&nr=56&tema=dinnye_helyett_tok__hova_tuntek_a_mezedes_magyar_dinnyek_
" Az átlagember küllemre nem tudja megkülönböztetni az oltott dinnyét az "igazitól", de az íze elmarad az évekkel, de inkább évtizedekkel ezelőtt megszokott mézédes magyar dinnye ízétől. A korábbi magas költségek miatt évek óta bevált gyakorlat a termelők körében, hogy tökszáron nevelik a gyümölcsöt, amely módszer az elmúlt 10 év nagy vívmánya. A tök jóval ellenállóbb a szélsőséges időjárási körülményekkel és a betegségekkel szemben, így bővebb termés várható, tehát gazdaságosabb a termelés. Ez nem számít genetikai módosításnak, csupán oltásnak, de ahogy az oltott gyümölcsfáról szüretelt gyümölcs íze tartalmazza mindkét növény tulajdonságait, (hiszen kezdetben éppen ez volt az oltás célja) a tökszárra oltott dinnye termése is más. A lényeg, hogy már nem ugyanolyan módszerekkel termesztik a nyár kedvenc gyümölcsét, mint nagyszüleink idejében.
Ez még akkor is kellemetlen változás, ha a magyar termelők rá vannak kényszerülve, hogy ellenállóbb növényt hozzanak létre, amelyen nagyobb termés várható, hogy a dinnye önköltségi ára csökkenjen. A felvásárlási ár a külföldről érkező, elsősorban olasz, görög és spanyol dinnye árától függ. A tartósan, évek óta alacsonyan maradó felvásárlási árak késztették a termelőket a változtatásra.
Persze a fogyasztóknak ez sovány vigasz, ők inkább vásárolnák a jól megszokott, dinnye száron nevelkedett, hagyományos módon termelt, mézédes magyar dinnyéket."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.