150 ezer forintra büntették Pankotai Lilit, többre nem is lehetett volna. Korábban kapott 100 ezres bírságot, kormánypárti lejárató kampány is indult már ellene.

„Társadalomra veszélyes”: A lehető legnagyobb bírságot kapta egy diáktüntető

Diáktüntetés résztvevői vonulnak május 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A maximálisan kiszabható 150 ezer forintos bírságot rótt ki a rendőrség egy diáktüntetőre, Pankotai Lilire, gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértés miatt – írja a Mérce.hu. A laphoz eljuttatott határozat szerint Pankotai „szervezői magatartást tanúsított”, amikor a május 3-ra meghirdetett demonstrációk után a Karmelita Kolostorhoz hívta a Clark Ádám téren összegyűlt tüntetőket. Ezután történt, hogy gumibottal és könnygázzal állították meg a tüntető gimnazistákat a rendőrök.

A Mérce idézi is a bírságról szóló határozatot: e szerint hiába, hogy a 18 éves aktivistát szabálysértés miatt két éven belül sem a hatóság, sem bíróság jogerősen nem marasztalta el és helyszíni bírsággal sem sújtották:

mindezek ellenére ezt a szabálysértési hatóság a cselekmény társadalomra veszélyessége miatt enyhítő körülményként értékelni nem tudta.

Április végén, amikor a tüntetők a Belügyminisztériumtól mentek a várba, hogy a kordonbontó poltikusokhoz csatlakozzanak, szintén 100 ezer forintos büntetést ítéltek Pankotainak.

Pankotai volt az is, akit a milliárdokkal kitömött fideszes propagandisták napokon keresztül rossz lesifotósként követtek május elején – erről itt írtunk. Arról, hogy az eljárások, büntetések és a kormányzati lejárató kampányok hogyan érintik őt és milyen hatással vannak a környezetére, Pankotai ezt nyilatkozta a Mércének:

Már látom a rendszernek a működését, nem is számítottam másra, így egyáltalán nem vagyok meglepve. Nyilvánvalóan a fő cél, a siker az lenne nekik, ha én eltűnnék a tüntetésekről.

Elmondta azt is, más aktivistákkal együtt szeretne gyűjtést rendezni a büntetés befizetésére, az azon felül esetleg összegyűlő összeget további demonstrációkra fordítanák.

Forrás: Mérce.hu

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mindent elmond a komplett rendszerről, az ellenzékről és a kormányról, hogy egy diák a legfőbb ellenség.
Félelmetes jelenség.
Ilyen a bolsevizmus.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Pegero: jó neked, te már ott tartasz,hogy szólnod sem kell..., nálad már mindenki érzékeli,hogy szellemileg nagy szarban vagy, csak te nem!
csak úgy....
@Pegero: neked szervilis kapcarongy mi a végzettséged? :) -hazudj valami szépet...
Nessy
@Pegero: Végzettség ide, végzettség oda, egyik szinten sem volt tananyag a kulturált kommunikáció, vitakészség.
csak úgy....
@Shikari: @Pegero: ti egy pöcsröl fakadtok ! - rajtatok még tapasztalható az öseitek szifilisze, ami még a ti agyatok lebontására is képes!
Dr. Proktor
@szaboria1: ...- határkerítéssel kellene!
Aki Én
@Philip Marlowe: ,,Mérhetetlen szint! Nem szégyenled magad ember!? Most komolyan.
A szomorú, hogy ezt nem látjátok már 13+4 éve!
És te akarsz még észt osztani ember!? Bruhahahaha..."

Akkor szégyellném magam, ha tolvaj, korrupt, hazaáruló párti lennék, ha ehhez a kisebbséghez tartoznék, és nem látnám 13+4 éve, hogy mi folyik az országban. Mert az olyan mérhetetlen butaságról árulkodna, hogy elásnám magam.
Látod, itt ez az egyszerű történet, de ennek megértése is gondot okoz nektek.
A bruhaházás meg meg is mutatja a képességeidet.
Ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.