Dömötör Csaba válaszolt a parlamentben: szerinte az ellenzék tanárok melletti kiállása képmutatás, cinizmus és a pedagógusok elleni cselekedet.

Döbrögi bajszos kapitánya negyven botütéssel büntetné a tanárokat a momentumos Tóth Endre szerint

Tóth Endre, a Momentum képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 13-án. MTI/Kovács Tamás

Hidegvérű bosszúállásnak nevezte a pedagóguséletpálya-törvény elfogadását napirend előtti felszólalásában Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője. Mint a Telex.hu idézi, Tóth úgy fogalmazott, „Döbrögi uraság és a zsoldosainak bajszos főkapitánya” negyven botütéssel akarja büntetni a méltó munkakörülményeket követelő pedagógusokat:

A deres fényesen csillog, suhog a gumibot, száll a könnygáz. Aprítják azokat, akiknek fontos a nemzet jövője.

Tóth szerint a státusztörvény miatt 5 ezer tanár mondhat fel szeptemberig, és a számok azt mutatják: az érettségizők sem tódulnak a tanári pálya felé. „Valószínűleg a deresre húzás nem a legjobb pályaorientáció” – jegyezte meg.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt a momentumos képviselőnek. Dömötör szerint a kormány több mint több mint húsz alkalommal egyeztetett érdekképviseleti szervekkel a státusztörvényről. Kifogásolta, hogy „nem hall egy érdemi javaslatot” a momentumosoktól, majd arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején elvették a pedagógusok bérét és iskolákat zártak be. A 2024-es költségvetésben 1989 milliárd forinttal többet költenek oktatásra, mint idén – folytatta.

Dömötör képmutatásnak, cinizmusnak és pedagógusok elleni cselekedetnek nevezte az ellenzék tevékenységét.

Forrás: Telex.hu, MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Ez a faszkalap egy kis köcsög buzi!Olyan mint a farkas az erdőben,játsza az eszét olvasni meg nem tud!
jáger laszló
Nem hiszem,hogy a tanárok elégedettek ezzel a státust törvénnyel!
Hiába dörmögi ez a dömötör barátunk
Ezt igazán ő sem hiszi csak nyomja a süket dumát
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok