Fura, hogy Lázár Jánosnak épp a hódmezővásárhelyi polgármesterrel, korábbi ellenfelével van problémája.

Lázár János szerint Márki-Zay Péternek nem szabadna a politikában maradnia, mert árt a közösségnekMTI/Kovács Tamás

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad; Márki-Zay Péter "idegen érdekeket szolgál" – mondta a Rádió 7 Közös nevező című műsorában. A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt helyi és országos politikai lépéseit "lassú halálnak" nevezve egzisztenciális okokra vezette vissza Márki-Zay Péter azon bejelentését, hogy újra indulni akar a polgármesteri posztért.

Lázár János úgy fogalmazott, bízott abban, hogy ha valaki akkorát bukik az ország első számú vezetői pozíciójáért folytatott küzdelemben, mint Márki-Zay Péter, akkor saját magától rájön arra: árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad.

Azt gondoltam, hogy talán marad benne annyi józan ész, hogy félreáll és hagyja boldogulni a városát, és eltűnik a politika és a közélet színpadáról, merthogy a választók ezt a parancsot adták neki 2022-ben

– fogalmazott a miniszter.

Ha valaki egyszer az országos politikában elbukik és veszít, arra nagy hiba lenne rábízni Hódmezővásárhelyt. Mindegy, hogy melyik párthoz tartozik, "egy vesztes és egy bukott ember csak vesztessé és bukottá tud tenni egy várost" – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Hozzátette: a kormány tagjaként "azt kell mondjam", hogy

ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, "ami persze szíve joguk, és van persze lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak".

Mint mondta, ennek egyszerű oka van, ami nem Hódmezővásárhelyről szól, hanem arról, hogy 2022-ben létezett egy csoport, amely az ország sorsát pénzért – személyesen is fölvett pénzért – idegeneknek akarta kiszolgáltatni. El akarták adni Magyarországot idegen érdekeknek, és ezt a csoportot Márki-Zay Péter vezette – jelentette ki.

Az adófizetők pénzét, a közösség pénzét nem lehet egy olyan emberre bízni, sem helyi, sem országos szinten, "aki teljesen egyértelműen idegen érdekeket szolgál" – szögezte le a miniszter.

"Márki-Zay Péter pénzt kapott személyesen azért, hogy idegen, külső érdekeket szolgáljon, ilyen emberrel nem tudunk és nem fogunk együttműködni" – hangsúlyozta Lázár János, kitérve arra is, hogy a dokumentált és bizonyított 2022-es történésekről számos információ fog napvilágot látni rövid időn belül.

A miniszter hangsúlyozta, az, hogy ellenzéki vagy fideszes polgármestert választanak, a vásárhelyiekre tartozik. A kormány "elég jól elvan", ha egy várost ellenzéki polgármester vezet, mint Szegeden, és akkor is, ha kiváló kormánypárti polgármester, mint Debrecenben, Székesfehérváron vagy Győrött – mondta Lázár János, leszögezve azonban, nem lehet olyan emberre bízni a város jövőjét, aki az adóforintokat úgy akarja felhasználni, hogy eközben idegen érdekeket szolgál.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Ez a maffiózók demokráciája...
Majd ők megmondják, hogy ki és mit tehet...
kulabombaafityiszre
Mondja ezt a sunyiképü fidernyák lézer jankó,aki az adónkból felújított kastélyokat a politikai csókosainak ingyen osztogatja.Rohadj meg te kis alamuszi.
balos
@Pegero: Neked a fideSSes szar már az úriszékelés netovábbja!Jó étvágyat hozzá!Már nem is csicska hanem jobbágy-adt vagy!
verőce21
Pénzért – személyesen is fölvett pénzért –, el akarták adni Magyarországot idegen érdekeknek, és ezt a csoportot Márki-Zay Péter vezette...!
csak úgy....
@verőce21: te 0rbánról beszélsz aki a kínaiaknak és a ruszkiknak árusítja az országot!
fideszéknél ez egy jól bevett szokás,hogy az aljas tetteiket más,mások nyakába varrják!
Béla333
Ha a sunyi képű maffiózó ezt mondja, akkor az azt jelenti, hogy tart MZP-től!
Azt jelenti, hogy mégiscsak jól politizál MZP!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.