Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Ausztria felháborodott, hogy a magyar kormány embercsempészeket engedett szabadon.

Ezzel nyugtatta Pintér Sándor az osztrák belügyminisztert a szabadon engedett több száz embercsempésszel kapcsolatban
Fotó: Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlési Őrség megalakulásának 10. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen az Országház Kupolatermében 2023. február 16-án. MTI/Soós Lajos

Miközben magyar kormány a fogva tartás magas költségeivel indokolta a külföldi embercsempészek tömeges szabadon engedését, az osztrák politikai pártok egyöntetűen felháborodásukat fejezték ki a magyar lépés miatt.

A magyar börtönökből összesen 808 elítéltet eresztenek szélnek reintegrációs őrizet címén, mondván, a külföldi fogvatartottak ellátása éves szinten több milliárd forintos költségekkel terheli a büntetés-végrehajtási szervezete – írja a 24.hu

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter elárulta, beható tárgyalásokat folytatott magyar kollégájával, miután az összes osztrák párt részéről hatalmas felzúdulást váltott ki az a döntés, hogy a magyar kormány takarékossági okokra hivatkozva több száz embercsempészt helyezett szabadlábra.

Az osztrák belügyminiszter szerint Pintér Sándor arról biztosította, hogy 

a közelmúltban elengedett embercsempészek között nem volt olyan, akit a két ország határrendészei a közös járőrözés során vettek őrizetbe. Az érintettek mind olyanok, akik már büntetésük java részét letöltötték, és Szerbia felé hagyták el az országot

– írja a Der Standardot idézve lapszemléjében a Hvg360.

Forrás: hvg360, 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Béla333: Szerencsétlen Pintér már teljesen bolondot csinált magából. De hát ha nem lenne agyilag zokni nem is vállalta volna a belügy mellett az egészségügyet és az oktatást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Átadtuk a baráti szerbeknek az embercsempészeket
Kezdhetik újra a veszélyes munkájukat
Ismét várjuk őket nagy szeretettel...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Ezt még Pintér sem hiszi el, vagy ha igen, akkor valami baj van nyaktól felfelé!
Béla333
"Pintér Sándor arról biztosította, hogy a közelmúltban elengedett embercsempészek között nem volt olyan, akit a két ország határrendészei a közös járőrözés során vettek őrizetbe. Az érintettek mind olyanok, akik már büntetésük java részét letöltötték, és Szerbia felé hagyták el az országot"

A valóság ezzel szemben az, hogy miután szabadon engedték őket, fogalmuk sincs, hogy ki és mit csinált, merre indult el. A másik meg hogy ha jól emlékszem arról szóltak a hírek, hogy cca 2500 embercsempészt terveznek elengedni, az első eresztés a 800 fő.
Hazudnak ezek már akkor is, ha még ki sem nyitják a szájukat! Mert a magyar állammaffia tagja már csak ilyen...
justhpeter
@Béla333: Szerencsétlen Pintér már teljesen bolondot csinált magából. De hát ha nem lenne agyilag zokni nem is vállalta volna a belügy mellett az egészségügyet és az oktatást.
Béla333
@justhpeter: 17.39
Ha jól tudom 75 éves... Egy aberrált embernek kell lenni, aki ezt vállalja, vagy attól fél, hogy az alvilági kenőpénzek átadásában végzett szerepe nyilvánosságra kerül, ezért aztán a börtönben halhatna meg. Ezért inkább a maffia szolgálatában halna meg, mintha ez az utókor véleményében bármit is számítana. Az igazság mindig napvilágra kerül...
justhpeter
@Béla333: Pintér megítélése szempontjából teljesen mindegy szabadlábon a kormányban vagy a dutyiban üddögél, hiszen ő már annyi kárt okozott ennek az országnak, hogy az eltakarítása már a hulladékkonszern feladata lenne. Ám a 2022-es kormányban vállalt szerepe már egy megbillent elmére utal, azaz a saját érdekét sem képes tisztán látni. Biztos bukást vállalni - négy évre előre - a normális politikában öngyilkosságnak számít. Viszon az is igaz, hogy a hazai politika fényévekre van a normálistól.
surdilloFUJT
Amennyiben az osztrákok elhitték olajospetya hablatyát,ők sem százasok!!!A vasutállomáson szélnek eresztett bünözőkről már semmi infója nem lett pintérnek!!!Óriási fidess hazugság megint!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.